Kringloop Zeist bekroond met hoogst haalbare trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Kringloop Zeist bekroond met hoogst haalbare trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Wethouder Roy Luca reikte op 30 november jl. het PSO-certificaat trede 3|30+ uit aan Kringloop Zeist, Utrechtse Heuvelrug. Kringloop Zeist is een zelfstandige stichting, welke al bijna 35 jaar actief is en heeft als werkgebied de gemeenten Zeist, Bunnik en Utrechtse Heuvelrug.

Kringloop Zeist kiest bewust voor het zinvol samenwerken door veel vrijwilligers om zo sociale samenhang en verbinding te stimuleren. Dit uitten zij door werkplekken te creëren voor een brede groep mensen. Niet alleen reguliere vrijwilligers, maar ook begin dementerenden, mensen met een bijstandsuitkering, een verstandelijke of lichamelijke beperking en anderen met een grote afstand tot de maatschappij biedt Kringloop Zeist een werkplek. Door de mate waarin Kringloop Zeist werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn zij koploper in inclusief werkgeverschap.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

PSO 30+

Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO.  PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Deel dit bericht:  
12 january 2018

Direct naar: