Ontstaan PSO

De PSO (Prestatieladder Socialer Ondernemen) is vanaf 2010 ontwikkeld door TNO publiek in samenwerking met PSO-Nederland (toen nog onder de naam Stichting In-Return Nederland) en diverse marktpartijen. De PSO is eind 2012 gelanceerd op de markt. De prestatieladder Socialer Ondernemen is eigendom van TNO. TNO heeft in 2012 de licentie om de PSO uit te geven, te beheren en positioneren aan PSO-Nederland verleend. Daarnaast draagt de stichting (PSO-Nederland) sinds de start actief bij aan de doorontwikkeling van het instrument.

 

Ontwikkelpartners 2010

De PSO is in 2010 door TNO ontwikkeld in nauwe samenwerking met PSO-Nederland en Startfoundation. Daarnaast hebben organisaties uit verschillende sectoren bijgedragen: Heijmans, Trigion, Ecostyle, Van Gansewinkel, Deen Supermarkten, Gelre Ziekenhuizen en Asito. Ook zeven SW-bedrijven: WNK, Caparis, Delta, Soweco, Pantar, Lander en de Diamantgroep.

 

 

 

Klankbordpartners

In de klankbordgroep voor de ontwikkeling van de PSO zijn vertegenwoordigd: Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), werkgeversvereniging AWVN, UWV, De Normaalste Zaak, Start Foundation, Landelijke Cliëntenraad (LCR), TNO en SW-bedrijf WNK bedrijven.


Direct naar: