Carapax IT behaalt Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Carapax IT behaalt Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Carapax IT heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn zij ongelooflijk trots op! Dit certificaat was geen doel op zich, maar wel een bevestiging dat Carapax IT slaagt in hun missie om op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage leveren op het gebied van sociaal ondernemen. 

Met de start van Carapax IT, begin 2015, hadden Addy Borst en Ronald van Vliet, de intrinsieke motivatie om mensen met autisme duurzaam werk te bieden en kansen voor hen te creëren. Juist bedoeld voor hen voor wie het moeilijk is om een baan te verkrijgen of te behouden binnen andere bedrijven. Terwijl deze mensen een goede opleiding of al werkervaring achter de rug hebben en heel wat in hun mars hebben.

Competence Center

Inmiddels leveren 25 professionals op HBO/WO/PhD werk- en denkniveau, vanuit het Competence Center in Gouda hoogstaande IT producten en een uitmuntende dienstverlening tegen een aantrekkelijk tarief. In november 2016 is volgens hetzelfde concept een 2e Competence Center in Eindhoven gestart.
 
Uit de onafhankelijke toetsing door een Certificerende Instelling blijkt dat Carapax IT ook op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met dit keurmerk maken zij dit ook zichtbaar waardoor andere bedrijven die met Carapax IT samenwerken tóch hun duurzame bijdrage leveren door sociaal bij Carapax IT in te kopen. Social Return wordt hiermee ook aantoonbaar.

PSO-Keurmerk stimuleert Inclusief Ondernemen in Nederland

De PSO heeft tot doel het oplossen van een maatschappelijk probleem door socialer te ondernemen: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en op een kwalitatief goede wijze aan werk helpen bij reguliere organisaties. Sociaal inkopen draagt hier ook aan bij. 

PSO bij aanbestedingen met Social Return

PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social Return verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond. Een PSO-gecertificeerde organisatie met een bepaalde Trede kan over het algemeen, de volledige of een deel van, de Social Return verplichting invullen. Deze invulling kan uiteraard afwijken per specifieke opdracht of beleidskader.

Carapax IT heeft het PSO-Keurmerk Trede 3 toegekend gekregen per 1 december 2016. Op de website valt te lezen dat zij trots zijn op deze certificering, klik hier. Het certificaat is twee jaar geldig, de PSO-audit is uitgevoerd door TUV Rheinland Nederland.

Deel dit bericht:  
27 december 2016

Direct naar: