Bert Pauli: Erkenning voor oud-Brabants Beste Macek Technika

Bert Pauli: Erkenning voor oud-Brabants Beste Macek Technika

Woensdag 19 september bezocht ik producent van plastic onderdelen Macek Technika in Oss. Een succesvol bedrijf waarvan meer dan 30 procent van het personeel een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ heeft.

Gedeputeerde Bert Pauli (VVD) heeft de portefeuille Economie en Internationalisering bij de Provincie Noord-Brabant.

Macek investeert al jaren in werknemers voor wie een baan niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld omdat zij een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. Het bedrijf vindt dan ook dat ‘de omgeving voor hen niet op houdt bij de poort van het bedrijventerrein’ en past daarop dan ook de bedrijfsvoering aan. Macek staat daardoor inmiddels bekend als kampioen sociaal ondernemen en is oud-ambassadeur Brabants Besten. Op deze manier heeft het Osse bedrijf al veel ondernemers geïnspireerd ook mensen met een beperking in dienst te nemen.

Certificaat uitgereikt

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een keurmerk voor bedrijven. Het stelt vast in welke mate zij sociaal ondernemen. Ik mocht, samen met een vertegenwoordiger van PSO, een certificaat uitreiken aan Macek. Het bevestigt dat Macek voor meer dan 30 procent van zijn medewerkers ondersteuning biedt om aan het werk te komen en te blijven. Een mijlpaal om trots op te zijn.

‘Werk verandert mensenlevens’, zei Jan van den Broek, personeelsmanager van Macek nadat hij het certificaat in ontvangst had genomen. En hij heeft gelijk. Werk biedt mensen de mogelijkheid zich te ontwikkelen en financieel zelfstandig te zijn. Het is fantastisch dat Macek wegbereider is voor Brabantse bedrijven die in sociaal kapitaal willen investeren. Natuurlijk is het belangrijk om als ondernemer winst te maken, maar het geeft ook veel voldoening als je wat kunt betekenen voor mens en maatschappij.

Bron

Deel dit bericht:  

Direct naar: