MVO bij W. Ketelaars te Moergestel

MVO bij W. Ketelaars te Moergestel

W. Ketelaars Bestratingen BV en W. Ketelaars Groenvoorzieningen BV vindt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) belangrijk. Sinds een aantal jaren vertalen wij dit dan ook naar de praktijk. Zo bieden wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om (weer) aan de slag te gaan. Dit doen wij met volle overtuiging. Ook bieden wij leerlingen een kans om bij ons het vak te leren. En we hopen deze ook na hun leertraject een baan aan te kunnen bieden.

Het behalen van PSO-Trede 2 is hiervan een logisch gevolg aangezien wij dit naar de buitenwereld en onze opdrachtgevers willen uitstralen. Door het behalen van de PSO- erkenning is het ook meteen duidelijk naar opdrachtgevers toe wat onze betrokkenheid hierin is en kan dit meespelen bij het toewijzen van een opdracht.

Om te laten zien hoe dat er in de praktijk uit kan zien wil ik graag een medewerker voorstellen die bij ons (SW) gedetacheerd is. 

Jan van Roestel:

Jan is sinds half april 2016 bij ons werkzaam. Hij werkt 32 uur per week en op vrijdag volgt hij een BBL opleiding Tuin, Park en Landschap niveau 2 op Helicon. Deze opleiding sluit mooi aan op de diverse groenwerkzaamheden die hij bij ons uitvoert. “Ik kan hier verschillende werkzaamheden uitvoeren, en er is daarom voor mij genoeg diversiteit. Ook het werken bij een klein bedrijf vind ik prettig omdat de lijnen hier wat korter zijn, ik bijna iedereen ken en vaak met dezelfde mensen werk. Ook de samenwerking met mijn leidinggevende gaat goed, alles wordt duidelijk uitgelegd en ik kan altijd met mijn vragen terecht”. 

Betrokkenheid

Onze collega’s die vallen binnen de PSO doelgroep zijn volledig geïntrigeerd binnen ons bedrijf en zijn ook regelmatig aanwezig tijdens informele gelegenheden zoals een barbecue, voorafgaande aan de bouwvak, en het personeelsfeest. Betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel en wij vinden het dan ook heel belangrijk dat ze zich thuis voelen bij ons. Zij horen er immers net zo goed bij. De begeleiding van de doelgroep hebben wij sinds kort bij 1 persoon weggelegd die hierin ervaring heeft en precies weet hoe hij deze collega’s moet motiveren, aansturen en begeleiden. Ik denk dat we daarmee een belangrijke stap hebben gezet. 

Wij willen hier transparant over zijn naar de buitenwereld en naar onze opdrachtgevers. Wij stellen de opdrachtgevers daarom ook van tevoren op de hoogte van het inzetten van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt zodat zij hun verwachtingen daaraan aan kunnen passen en begrip hebben voor de situatie. Dit gaat allemaal in goed overleg. Ook de collega’s die met hen samenwerken worden betrokken bij dit proces en we proberen de juiste karakters aan elkaar te koppelen zodat de werksfeer op z’n best is en iedereen zich prettig voelt.

Wij zijn erg enthousiast dat wij deze weg zijn ingeslagen en vinden het zeker van toegevoegde waarde binnen ons bedrijf. Wij merken ook dat opdrachtgevers deze inzet weten te waarderen. Zo hebben wij onlangs een opdracht van Gemeente Eindhoven gehad waarin dit een belangrijk punt was om de opdracht aan te kunnen nemen. We hopen dat in de toekomst dit bij steeds meer opdrachtgevers een rol gaat spelen en dat zo onze inspanningen ook op dat vlak beloond worden.

Wij raden het dan ook zeker andere bedrijven aan, die hier wellicht nog niet aan gedacht hebben, om eens te kijken of er binnen hun bedrijf ook plaats is voor deze bijzondere groep.

Wij willen in de toekomst de mogelijkheden blijven bekijken hoe we dit eventueel nog verder uit kunnen breiden met nieuwe collega’s die bij ons dan ook weer hun plekje kunnen vinden op de reguliere arbeidsmarkt.

 

Deel dit bericht:  

Direct naar: