Schilderswerken Schilders: Social Return, normaalste zaak van de wereld

Schilderswerken Schilders: Social Return, normaalste zaak van de wereld

Van Wajong-uitkering naar baan als schilder, dat is het succesverhaal van Perry. Perry had een opleiding tot schilder gevolgd, maar door zijn auditieve beperking kwam hij niet aan de slag. Toch droomde hij van een baan als schilder. Bij ons kon hij aan de slag en zijn droom waarmaken. Belangrijk voor hem, maar ook voor ons, want collega’s zoals Perry vergroten de diversiteit in ons bedrijf. Dat vinden wij waardevol. Bovendien krijgt Social Return daarmee daadwerkelijk vorm. Geen woorden, maar daden! 

Social Return, wat is dat dan?

Voor Social Return bestaan verschillende definities. Bij Schilderwerken Schilders denken we bij Social Return op de eerste plaats aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vaak zijn dit mensen met een beperking die een uitkering zoals een Wajong-uitkering hebben. Maar het kunnen ook mensen met weinig opleiding of werkervaring zijn. Voor ons is het de normaalste zaak van de wereld om deze mensen in dienst te nemen. Wij zien Social Return als een vanzelfsprekend onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). En dat hoort tot de kernwaarden van Schilderwerken Schilders. 

Social Return daagt ons uit

Mensen met een beperking in dienst nemen, gaat natuurlijk niet vanzelf. Daar moet je wat voor doen, maar je krijgt er ook heel veel terug. Neem nou het verhaal van Perry. Door zijn auditieve beperking heeft hij moeite om goed te horen. Communiceren is voor Perry zelf lastig, maar ook communiceren met Perry is moeilijk. Hij heeft bovendien moeite met werken op grote hoogtes en zijn werktempo ligt lager dan bij de gemiddelde werknemer. Allemaal zaken om rekening mee te houden. Maar door onze ervaring met mensen met een arbeidsbeperking hadden wij alle vertrouwen in Perry. Met wat extra begeleiding moest dat zeker lukken.

We hebben er geen spijt van gehad. Zijn eerste opdracht was bij een zorginstelling in Eindhoven. Daarvoor moest hij elke dag een flink stuk reizen. Maar het was wel een omgeving waarin Perry zijn werk geweldig kon doen. Zijn vrolijke lach en goede humeur vielen bovendien goed bij zijn collega’s. En al snel wist iedereen wie Perry was. Inmiddels hebben wij Perry in vaste dienst genomen. Met zijn vaste begeleider gaat hij iedere dag weer met veel plezier aan de slag en levert prima werk af. De klik met zijn begeleider en andere collega’s is erg goed. Perry heeft het enorm naar zijn zin en is een aanwinst voor ons bedrijf.

(Deze blogbijdrage werd origineel geplaatst op Schilderswerken Schilders, de onderneming heeft Trede 2 bereikt op de PSO-Prestatieladder)

Deel dit bericht:  

Direct naar: