Trots op mensen!

Trots op mensen!

Je eigen geld verdienen betekent dat je zelf kunt bepalen hoe je leeft, waar je woont, wat je eet en waar je verder geld aan uitgeeft. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet altijd. Als je, om wat voor reden dan ook, niet zo gemakkelijk werk kunt vinden heb je veel minder vrijheid. Hendriks SGR biedt al jaren werkgelegenheid aan medewerkers voor wie het eerder lastig was om werk te vinden.

Marith Bloem, algemeen directeur, vindt het inspirerend & belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring en werkplekken te bieden.

‘Tot mèrrege’

Bashar kwam als vluchteling naar Nederland en via IBN liep hij stage bij ons bedrijf. Ik spreek hem aan het eind van zijn werkdag: ‘In Syrië was ik al schilder, al was het daar wel heel anders. In Nederland zijn veel regels maar daardoor kan ik veel veiliger en gezonder werken.’ Als ik hem complimenteer over zijn Nederlands is hij bescheiden: ‘Ik moet nog veel leren maar door mijn werk leer ik veel van de jongens’, zegt hij lachend. Hij vertelt hoe hij goed begeleid is, dat hij al diverse cursussen heeft mogen doen en dat hij heel blij is met het contract dat hij sinds kort heeft, als werknemer direct bij Hendriks SGR. ‘Daardoor mag mijn vrouw naar Nederland komen, daar ben ik heel blij om’, zegt hij met een serieuze blik. Om daarna weer lachend ‘Tot mèrrege’ tegen zijn vertrekkende collega’s te zeggen. ‘Heb ik van ze geleerd, is eigenlijk tot morgen’. Prachtig, hoe hij onderdeel uitmaakt van ons team, als ik hem later bedank voor het gesprek en ook vertrek zegt Bashar: ‘Houdoe en bedankt’.

Algemeen directeur Marith Bloem over PSO: ‘We geven al jaren diverse medewerkers de kans om ervaring op te doen en zich te bewijzen en ontwikkelen, zowel op kantoor als op projecten. We zien mensen opbloeien en trots uitstralen, we zijn hier één grote familie waarin iedereen gelijk is, social return is een vanzelfsprekendheid. En daar zijn wij als bedrijf dan weer trots op!’

Deel dit bericht:  

Direct naar: