Wervingscampagne gemaakt voor en door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Wervingscampagne gemaakt voor en door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

“Wij vinden dat niemand onnodig aan de kant mag staan en dat iedereen werk verdient. Dat betekent je eigen boterham verdienen, jezelf ontwikkelen, een doel in je leven hebben en andere mensen ontmoeten. Werken is meedoen en meedenken. Een steentje mogen bijdragen aan onze samenleving en niet afhankelijk zijn van anderen.”

Jacqueline Koolhaas, Social Return Consultant


Kansen voor iedereen 

Sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij Welzorg, onderdeel van Louwman Group. Onze missie “Passie om mensen te bewegen” nemen wij heel letterlijk. Zo geven wij mensen die niet vanzelfsprekend in het reguliere arbeidsproces kunnen passen een kans om bij ons te komen werken. Als werkgever zorgen wij ervoor dat iedere collega – los van achtergrond, opleiding of fysieke mogelijkheden – zich gehoord voelt, zich thuis voelt en zich verder kan ontwikkelen.

Wij zijn er dan ook trots op dat wij, als Louwman, eerder dit jaar een hele mooie en grote stap hebben gezet op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Van Aspirant-status hebben we gelijk Trede 2 gehaald.

Medewerkers aan het woord

Dit is echter niet ons einddoel. We willen doorgroeien op de PSO-ladder. Laten zien dat wij een werkgever zijn die ook staat voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een wervingscampagne, speciaal gemaakt voor SW-organisaties, hoort hier natuurlijk bij. Een waar wij onze collega’s vooropzetten, want wie kan er nu beter over het werk vertellen dan een collega zelf?

Deze vlog is dan ook gemaakt door één van onze collega’s, Murat. Hij heeft zelf de beelden geschoten, de interviews met collega’s afgenomen en geeft zo een mooi inkijkje in zijn werk. Op deze manier wil hij toekomstige collega’s enthousiast maken om ook bij ons te komen werken.

Het filmpje schets een duidelijk beeld hoe wij invulling geven aan onze Social Return doelstellingen. Hier met als doel het werven van personeel voor (eenvoudige) technische en schoonmaakwerkzaamheden. Echter bieden wij in alle lagen van onze organisatie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans waardevol werk te verrichten. Wij hebben hen hard nodig.

Deel dit bericht:  

Direct naar: