Stappenplan: groeien op de PSO door Socialer in te kopen

Samenwerken met andere PSO-gecertificeerde organisaties die aantoonbaar socialer ondernemen, levert een positieve bijdrage aan uw PSO-score.

PSO-Nederland stelt voorbeelddocumenten ter beschikking die u op weg helpen om samen met uw ketenpartners (opdrachtnemers, leveranciers en onderaannemers) socialer te ondernemen:

  1. Inventariseer wie er van uw ketenpartners al in het bezit is van een geldig PSO-Certificaat. Klik hier voor een voorbeeld-inventarisatiebrief, die u kunt sturen naar uw ketenpartners.
  2. Stimuleer uw ketenpartners om ook socialer te ondernemen met de PSO. Klik hier voor een voorbeeld-stimuleringsbrief. De brief kunt u uitsturen naar uw ketenparters.
  3. Implementeer de sociale inkoopomschrijving (gedeeltelijk) in uw inkoopbeleid. Klik hier voor de concepttekst PSO-inkoopomschrijving. Wanneer u aanbestedingsplichtig bent, kunt u vrijblijvend informatie aanvragen via de Helpdesk van PSO-Nederland.

Het is ook mogelijk om uw bestaande ketenpartners via een bijeenkomst te informeren over aantoonbaar socialer ondernemen met de PSO. Bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd in overleg met PSO-Nederland. Klik hier voor een voorbeeld-uitnodigingsbrief. PSO-Nederland was eerder voor een bijeenkomst te gast bij Inntel Hotels Resort Zutphen en recent bij Facilicom.


Direct naar: