Zeus Rail Infra B.V. heeft de hoogste PSO trede behaald!

Zeus Rail Infra B.V. heeft de hoogste PSO trede behaald!

Zeus Rail-Infra B.V. heeft Trede 3 op de PSO behaald. Daarnaast heeft Zeus Rail-Infra B.V. het PSO30 + certificaat behaald. Tijdens de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling is gebleken dat Zeus Rail-Infra B.V. bovengemiddeld presteert. Met het behalen van het PSO-keurmerk heeft Zeus Rail-Infra B.V.  aangetoond ook in deze onzekere tijden groot belang te hechten aan het vergroten en verbeteren van de arbeidsparticipatie.

Zeus Rail-Infra, sinds 2015 onderdeel van Zeus Beton BT, produceert al meer dan 15 jaar gecertificeerde betonelementen voor de rail-infra (ProRail). Lopend over een willekeurig perron in Nederland, kan je verschillende elementen van Zeus Rail-Infra herkennen: van perronkeerwanden tot bovenleidingfundaties en van kabelkokers tot traptreden. Geen perron is hetzelfde en daarmee zijn de oplossingen ook niet altijd hetzelfde. Door te luisteren naar vragen en door hoogwaardige maatwerkoplossingen te bieden, is Zeus Rail-infra van toegevoegde waarde. Zeus Rail-Infra maakt deel uit van Zeus Beton BV en is meer dan 35 jaar actief als prefab betonfabrikant. Met de oprichting van Zeus Metaal in 2006 voor de wapening van beton startte Zeus met het detacheren van mensen met een arbeidsbeperking. Achtereenvolgens volgende een uitbreiding met Zeus Rail-Infra, Zeus Farmex en Dutch Solar Field, maar het oog en respect voor de speciale doelgroepen bleef.

Sociale onderneming

"Regelmatig nodigen we werkgevers uit om te komen kijken en geïnspireerd te worden. Om dit sociale hart te verwoorden, is Zeus in 2018 begonnen met het certificeren middels PSO. Met PSO hebben we de mogelijkheid om uiting te geven aan het erkennen van de mogelijkheden van mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. We merken dat PSO meer en meer bekendheid krijgt. PSO is uitermate geschikt voor bedrijven met een sociaal hart. We moeten hard werken en omzet maken om winstgevend te zijn. Dat mag en kan met deze doelgroep prima zolang je maar rekening houdt met de mogelijkheden en ze echt onderdeel maakt van je team. Op dat moment ontstaat er een win-win situatie voor iedereen. We zijn enorm trots op het PSO30 + certificaat!"

Annemarie Jansen, HR en intern jobcoach: "Persoonlijk vond ik het indrukwekkend dat onze tekenaar vertelde dat hij geen werk kon vinden toen hij zijn baan kwijtraakte bij het ingenieursbedrijf waar hij zo lang had gewerkt. Hij was toen 62 jaar oud en de markt liep vol met jonge mensen met indrukwekkende opleidingen. Zijn kennis was bij ons juist heel erg welkom en hij voelde zich opnieuw gewaardeerd en gerespecteerd. Hij had nooit gedacht dat hij nog aan het werk zou komen en dan toch. Het werk bij ons is heel anders dan bij een ingenieursbedrijf. Anders maar niet minder mooi. Nu komt zijn pensioen hem iets te vroeg naar zijn zin. We gaan kijken of we in de toekomst toch iets voor elkaar kunnen blijven betekenen."

Landelijke norm voor inclusief & sociaal ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van inclusief & sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor inclusief & sociaal ondernemen. 

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Meer weten over de PSO Prestatieladder?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO helpdesk.

Onze PSO-Helpdesk is op de volgende manieren bereikbaar:

  1. Telefonisch van maandag tot en met donderdag tussen 8.30-12.30 uur op telefoonnummer 020 3315535 Buiten deze uren zullen uw vraag en gegevens  genoteerd worden; de PSO-helpdesk belt u dan terug tijdens de genoemde openingstijden.
  2. Door een email te sturen naar info@pso-nederland.nl. De mailbox wordt op dagelijkse basis gelezen, spoedvragen worden binnen 1 werkdag beantwoord, indien mogelijk.

 

Deel dit bericht:  
7 october 2020