Lenco Zonwering B.V. behaalt Trede 2 op de PSO als eerste zonweringsfirma

Lenco Zonwering B.V. behaalt Trede 2 op de PSO als eerste zonweringsfirma

Lenco Zonwering B.V. gelooft in sociaal ondernemen en gelijke kansen: een samenleving waarin iedereen meedoet! Lenco Zonwering B.V.is daarom érg trots Trede 2 behaald te hebben op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat is een bijzondere prestatie omdat Lenco Zonwering B.V. voor het eerst is doorgelicht en gelijk al op een hoog niveau is beoordeeld. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt namelijk dat Lenco Zonwering B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Lenco Zonwering B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. Lenco Zonwering B.V. is de allereerste zonweringsfirma met een PSO Trede 2 keurmerk.

Over Lenco Zonwering B.V.

Lenco Zonwering B.V.is sinds 1966 de naam op het gebied van beeldbepalende zonwering. De organisatie dankt hun gerespecteerde naam aan ruime ervaring, conceptuele aanpak en bekwame mensen. Elk project staat bij Lenco Zonwering B.V. op zichzelf en verdient een unieke benadering. Efficiëntie, betrouwbare maatwerk-oplossingen en actief meedenken met hun (potentiële) klanten zijn daardoor vanzelfsprekend.

Landelijke norm voor inclusief & sociaal ondernemen

Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

PSO Trede 2

Lenco Zonwering B.V. heeft op de PSO-Prestatieladder Trede 2 behaald. Dat betekent dat Lenco Zonwering B.V. ruim bovengemiddeld presteert als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij Lenco Zonwering B.V. nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse. 

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Meer weten over de PSO Prestatieladder?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

Onze PSO-Helpdesk is op de volgende manieren bereikbaar:

Telefonisch van maandag tot en met donderdag tussen 8.30-12.30 uur op telefoonnummer 020 3315535. Buiten deze uren zullen uw vraag en gegevens genoteerd worden; de PSO-helpdesk belt u dan terug tijdens de genoemde openingstijden.

Door een email te sturen naar info@pso-nederland.nl. De mailbox wordt op dagelijkse basis gelezen, spoedvragen worden binnen 1 werkdag beantwoord, indien mogelijk.

Deel dit bericht:  
19 january 2021