Visschedijk Schoonmaak + B.V. en Visschedijk Catering B.V. alweer gecertificeerd op de PSO Prestatieladder!

Visschedijk Schoonmaak + B.V. en Visschedijk Catering B.V. alweer gecertificeerd op de PSO Prestatieladder!

PSO Nederland feliciteert Visschedijk Schoonmaak + B.V. en Visschedijk Catering B.V. met hun PSO-certificeringen op Trede 3 |30+ niveau. Met het behalen van het PSO-keurmerk maken Visschedijk Schoonmaak + B.V. en Visschedijk Catering B.V. aantoonbaar dat zij op duurzame wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee zijn Visschedijk Schoonmaak + B.V. en Visschedijk Catering B.V. een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven die socialer willen ondernemen.

Over Visschedijk Schoonmaak + B.V. en Visschedijk Catering B.V.

Visschedijk is een landelijk opererende organisatie voor schoonmaak-, catering- en facilitaire services met een sterk regionaal karakter. Visschedijk staat met de beste medewerkers dagelijks garant voor een prettige, schone en smaakvolle (werk)omgeving. Visschedijk is onderdeel van de ATALIAN Group, waardoor het tevens mogelijk is om grensoverschrijdend klanten te kunnen bedienen. Ondanks de grootte van de organisatie staan de medewerkers van Visschedijk centraal binnen de organisatie. Visschedijk Schoonmaak + B.V. en Visschedijk Catering B.V. vallen beiden onder het overkoepelende Visschedijk B.V.

De sociale missie van Visschedijk Schoonmaak + B.V. en Visschedijk Catering B.V.

Sociaal ondernemen zit diep verankerd in de missie en bedrijfsvoering van Visschedijk. Hierbij houdt de organisatie twee kernwaarden aan: Sociaal & Betrokken. De organisatie hecht er groot belang aan om oog hebben voor wat er speelt in de samenleving, samen plezier hebben in je werk om het leven en werken aangenamer te maken zichtbaar te maken.

Sociaal ondernemen binnen Visschedijk Schoonmaak + B.V. en Visschedijk Catering B.V.

Sociaal ondernemen zit in het “DNA” van de organisatie. Visschedijk is een pionier in het bieden van werkkansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Visschedijk is ervan overtuigd dat werk meer is dan alleen inkomen. Werk biedt structuur, zelfstandigheid en eigenwaarde voor haar medewerkers. Voor haar opdrachtgevers biedt Visschedijk een kans om invulling te geven aan de MVO-doelstellingen. Voor Visschedijk is dit deel van haar DNA. De organisatie is trots participatie al ruim 14 jaar mogelijk te maken voor een grote verscheidenheid aan mensen. Ook in de toekomst wil Visschedijk duurzame kansen blijven bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Foto: Simon Genc, schoonmaakmedewerker Visschedijk Schoonmaak+ B.V.

Simon Genc: “Ik ben blij dat ik iedere dag een frisse en schone omgeving aan de klant kan leveren.”

Verdere ambities op het gebied van Sociaal ondernemen

Ondanks dat zowel Visschedijk Schoonmaak + B.V. als Visschedijk Catering B.V.al direct op de hoogste trede gecertificeerd zijn, ziet de organisatie nog volop manieren om zich te blijven ontwikkelen op het vlak van sociaal ondernemen. Visschedijk ziet het PSO-certificaat daarom ook vooral als een stimulans om zich te blijven doorontwikkelen op de PSO-prestatieladder. Ook wil de organisatie vooruit kijken en zich richten naar andere doelen die haar MVO profiel versterken, hoewel die wellicht niet onder het PSO certificaat vallen. Visschedijk ziet het dus als een uitdaging om binnen haar bedrijfsvoering haar ambities op het vlak van sociaal ondernemen te blijven uitoefenen en uitdragen.

 

Ook benieuwd hoe uw organisatie presteert op de PSO-Prestatieladder? Op www.mijnpso.nl kunt u vrijblijvend inventariseren of u in aanmerking komt voor een Aspirant-status of Trede-certificaat. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

 

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

 

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

 

Deel dit bericht:  
3 march 2021