WerkVloerTaal B.V. verlengt haar PSO-certificering op het Trede 3 prestatieniveau

WerkVloerTaal B.V. verlengt haar PSO-certificering op het Trede 3 prestatieniveau

WerkVloerTaal B.V. heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat WerkVloerTaal B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert WerkVloerTaal B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van inclusief & sociaal ondernemen. 

WerkVloerTaal richt zich met haar werkzaamheden op het vergroten van de inclusiviteit op de werkvloer. Dit doet zij door medewerkers te ondersteunen en te begeleiden in hun taal- en communicatievaardigheden. Hiermee draagt WerkVloerTaal bij aan een betere integratie van individuele medewerkers bij hun werkgever en de verbetering van de onderlinge werkprocessen en communicatie binnen bedrijven.

Het sociale karakter van WerkVloerTaal vertaalt zich niet alleen in haar diensten, maar ook in haar eigen bedrijfsvoering en personeelsbeleid. De organisatie zet de ontwikkeling van haar medewerkers voorop, en zet daarmee volledig in op sociaal ondernemen.

Irene Haisma, directeur: “Werkvloertaal is zelf ook een bedrijf dat een inclusief personeelsbeleid voert omdat we het belangrijk vinden dat iedereen mee kan doen. Het helpt dan enorm als je de kans krijgt je te ontwikkelen in een bedrijf, waardoor je positie op de arbeidsmarkt weer sterker wordt. Preach what you teach: we vinden het heel belangrijk om te doen waar we voor staan!

De Prestatieladder Socialer Ondernemen 

De PSO is het keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Een onafhankelijke audit van het PSO-schema, uitgevoerd door een van de vier certificerende instellingen, maakt onderdeel uit van het PSO-keurmerk. TNO en PSO-Nederland hebben, in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie (PSO in twee minuten).  

Meer informatie? 
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl. 

Deel dit bericht:  
23 march 2021