BVS Sociaal Metaal eerste metaalbedrijf in Nederland met PSO 30+ certificering

BVS Sociaal Metaal eerste metaalbedrijf in Nederland met PSO 30+ certificering

BVS Sociaal Metaal, onderdeel van de ERBA Groep, in Veenendaal heeft het PSO 30+ keurmerk behaald. Daarmee is BVS Sociaal Metaal het eerste metaalbedrijf in Nederland dat deze erkenning krijgt. Het keurmerk geeft aan dat het bedrijf aan de eisen voldoet van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het totaal aantal medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Op zaterdag 13 maart jl. ontving directeur Jolanda van Soest het certificaat uit handen van Gert-Jan Segers, factievoorzitter van de ChristenUnie en Carola Schouten, minister van landbouw, natuur en voedselkwaliteit.
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt door middel van een onafhankelijke audit van het PSO-schema. De certificering maakt zichtbaar dat een bedrijf zich sterk maakt om mensen, met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. Ook toont de certificering aan dat dit op een kwalitatief goede manier gebeurt.

Inclusieve samenleving

Jolanda van Soest, directeur van BVS Sociaal Metaal legt uit; “BVS Sociaal Metaal is een zelfstandig opererend bedrijf dat onderdeel uitmaakt van de ERBA Groep. Wij zijn gespecialiseerd in metaalbewerking, zoals lassen, zetten, tappen, boren en ponsnibbelen. Bij ons gaat het verder dan produceren alleen. Wij vinden dat iedereen een plek verdient in de maatschappij. Ook als je, om welke reden dan ook, het niet makkelijk hebt op de arbeidsmarkt. Werk maakt een groot deel uit van het bestaansrecht van de mensen. Daarom bieden wij deze mensen de kans om een doel te hebben, daarnaartoe te werken en daarmee het allerbeste uit zichzelf te halen. Met de PSO 30+ erkenning kunnen we nog beter laten zien waar we voor staan. Niet alleen binnen BVS Sociaal Metaal, maar ver daarbuiten. Het is belangrijk dat beleidsmakers zich uitspreken over sociaal ondernemen. Als overheden de PSO-kernwaarden waarderen, kunnen wij samen meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Dat geeft ze meer zelfvertrouwen en eigenwaarde en daar is iedereen bij gebaat. Daarom zijn er we er ook blij mee dat Gert-Jan Segers en Carola Schouten ons bedrijf hebben gezien en het PSO-certificaat aan ons wilden uitreiken. Op deze manier kunnen we extra aandacht vragen voor dit onderwerp op de politieke agenda.”

PSO 30+ (ABW) en de Aanbestedingswet

De 30+ variant van de certificering is de hoogst haalbare trede op de prestatieladder. Daarmee voldoet een bedrijf aan de eisen in artikel 2.82 van de aanbestedingswet. Op grond van dit artikel kunnen aanbestedende partijen opdrachten voorbehouden aan sociale bedrijven. Steeds meer publieke opdrachtgevers nemen PSO 30+ op in hun inkoopvoorwaarden. Door het PSO 30+ certificaat te voeren hoopt BVS Sociaal Metaal bedrijven, die vanuit bepaalde richtlijnen sociaal moeten ondernemen, aan te trekken. Daarnaast motiveren zij op deze manier ondernemers om bewust te kiezen voor samenwerkingen met sociale ondernemingen en om zelf ook meer mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

 

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
26 march 2021