i-did Den Haag gecertificeerd op de hoogste trede en het 30+ certificaat!

i-did Den Haag gecertificeerd op de hoogste trede en het 30+ certificaat!

i-did heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat i-did voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat i-did op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert i-did op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

i-did is een sociale onderneming die akoestische interieurproducten, tassen en accessoires van gerecycled vilt produceert in haar ateliers in Utrecht en Den Haag. i-did haar volledige bedrijfsvoering wordt gekenmerkt door oog voor de samenleving. Dit is zowel terug te zien in haar voorkeuze om uitsluitend met duurzame gerecyclede producten te werken, als in de aandacht en zorg waarmee ze haar medewerkers begeleidt en kansen biedt om zich te ontplooien en door te ontwikkelen.

i-did biedt kansen en mogelijkheden

Bij i-did werken mensen die zich graag weer binnen een bedrijf willen inzetten en door ontwikkelen. Het grootste deel van de werknemers is afkomstig uit de banenafspraak. Vaak zijn dit mensen die al een langere tijd niet gewerkt hebben, of wellicht nog nooit gewerkt hebben. Bij i-did kunnen deze mensen een prettige werkplek krijgen waar ze de juiste coaching en begeleiding krijgen en de medewerkers zich op hun plek voelen. In de ateliers van i-did kunnen de medewerkers hun werkvaardigheden ontdekken en ontwikkelen, en op een goede manier hun weg (her)vinden op de arbeidsmarkt.

Shukria: "Ik hou van mijn werk! Het is een prachtig bedrijf en ik heb hele fijne collega's. Ik ben helemaal op mijn plek hier."

Foto boven: Shukria in het i-did atelier

 

Samen met haar klanten naar een inclusieve samenleving

i-did kan een groot gedeelte van haar werkzaamheden laten uitvoeren door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met haar klanten kan i-did er daardoor voor zorgen dat de organisatie kansen kan bieden aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met haar gerecyclede producten levert i-did bovendien ook nog een duurzame impact. Het sociaal ondernemerschap van i-did zorgt er dus voor dat de organisatie met haar activiteiten en producten een positieve bijdrage kan leveren aan de maatschappij!

Floor van Mens, HR: “Sociaal ondernemerschap is voor ons een middel om mensen die buiten de maatschappij staan weer mee te laten doen.

PSO 30+

Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO.  PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 herzien is. De toepassing van artikel 2.82 Aw maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Dat i-did meteen bij de eerste certificering op de hoogste trede van de PSO-Prestatieladder is gecertificeerd en het 30+ certificaat heeft behaald spreekt voor het feit dat sociaal ondernemen volledig verankerd is binnen de organisatie. i-did heeft dan ook de ambitie om sociaal te blijven ondernemen, en daarmee mensen die langere tijd werkloos zijn de kansen en werkervaring aan te blijven bieden. 

Floor van Mens, HR: "Heel dankbaar dat wij als sociale ondernemer de PSO30+ erkenning hebben gekregen. Dat we met z’n allen nog meer impact mogen maken!"

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
9 april 2021