Ten Brinke Interieurbeplanting is een koploper op het vlak van sociaal ondernemen en haalt direct trede 3 op de PSO Prestatieladder!

Ten Brinke Interieurbeplanting is een koploper op het vlak van sociaal ondernemen en haalt direct trede 3 op de PSO Prestatieladder!

Ten Brinke Interieurbeplanting heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Ten Brinke Interieurbeplanting op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Ten Brinke Interieurbeplanting op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van inclusief & sociaal ondernemen.

Ten Brinke Interieurbeplanting is actief binnen het gehele proces van interieurbeplanting, van de ontwerpfase tot het onderhouden van haar eigen ontwerpen en producten bij haar klanten. De organisatie is al meer dan 25 jaar lang actief door heel Nederland en levert- en ontwerpt onder andere kantoorplanten, moswanden en plantenwanden. De diverse producten van Ten Brinke zorgen bij elke klant voor een aantrekkelijke werkomgeving, waarbij kwaliteit en functionaliteit hoog in het vaandel staan. Ten Brinke werkt hierbij nauw samen met haar klanten, zodat zij optimaal in kan spelen op alle wensen en behoeften, en het resultaat volledig aansluit op wat haar klanten voor ogen hebben

Klaas Jansen, communicatiemanager: “Welke dienst wij ook leveren, kwaliteit is het handelsmerk. Altijd meedenkend met het vraagstuk van de klant. Niks is onmogelijk. Persoonlijke aanpak door korte lijnen, een vast aanspreekpunt en klantgericht denken maken van ons dé partner in groen.

 Binnen de organisatie is er sprake van een open, respectvolle werkcultuur, waar iedereen wordt gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen en zich door te ontwikkelen. Ten Brinke Interieurbeplanting hecht veel waarde aan een hecht team, waar men samen streeft naar het beste resultaat voor de klanten.

Foto boven: het kantoor van Ten Brinke Interieurbeplanting

 

Een Inclusief werkgever met oog voor haar medewerkers

Ten Brinke Interieurbeplanting bewijst dat zij de hoogste kwaliteit op het gebied van projectbeplanting perfect weet te combineren met sociaal ondernemerschap. De organisatie vindt het belangrijk om ook werkgelegenheid te bieden aan mensen die in het reguliere arbeidsproces moeilijk een baan kunnen vinden. Hierbij waarborgt de organisatie dat deze medewerkers een passende werkplek, functie- en prettige begeleiding krijgen.

De gehele organisatie is bewust bezig met het sociale karakter van Ten Brinke. Zodoende heeft al het personeel van Ten Brinke kennis van het sociaal ondernemerschap van de organisatie en zijn zij erin getraind om de juiste begeleiding te kunnen bieden aan SW-medewerkers.

De organisatie is actief bezig met het creëren en behouden van werkgelegenheid voor de PSO doelgroep. Hiervoor heeft de organisatie een samenwerkingsverband met onder andere de Loods360, Workmate Company en sociale werkbedrijven. Zodra de organisatie een mogelijkheid ziet om een nieuwe leerwerkplek open te stellen wordt er zo snel mogelijk gekeken of er een kans kan worden geboden aan iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van nauw contact met deze organisaties bewerkstelligt Ten Brinke snel een passende en prettige overgang voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een functie binnen haar organisatie.

Pascal ten Brinke, algemeen directeur: “Sociaal ondernemen werkt. In onze bedrijfscultuur is er ruimte voor persoonlijke groei, nieuwe kansen en ontwikkelingen. De PSO sluit daar perfect op aan.

Sociaal ondernemen als de normaalste zaak

Ten Brinke is direct bij de eerste certificering op het hoogste trede niveau van de PSO Prestatieladder gecertificeerd. Hieruit blijkt dan ook de vanzelfsprekendheid waarmee de organisatie al jaren sociaal onderneemt en werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Esther Weikamp, commercieel directeur: “Het zit in ons DNA om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden. De PSO-certificering is in beeld gekomen vanwege de vraag naar certificeringen. Dit certificaat bevestigde wat wij al jaren vanzelfsprekend doen.

Hoewel Ten Brinke met haar eigen, vanzelfsprekende bedrijfsvoering al direct zo hoog presteert op het vlak van sociaal ondernemen heeft de organisatie wel de nadrukkelijke ambitie om dit voort te blijven zetten en het hoge prestatieniveau te waarborgen.

Medewerker in beeld:

Joris, 2 jaar werkzaam in het magazijn van Ten Brinke Interieurbeplanting en inmiddels met een vast contract!: ‘’Ik merk dat ik veel geleerd heb in deze periode, ik voel me vrijer en zelfverzekerder. Als er problemen zijn durf ik direct om hulp te vragen. Dit komt ook door de fijne sfeer binnen het bedrijf en de fijne collega’s.”. 

Foto boven: Joris op de werkvloer

 

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
20 april 2021