Het aantal sociale bedrijven groeit! Gefeliciteerd SGR Hendriks

Het aantal sociale bedrijven groeit! Gefeliciteerd SGR Hendriks

 

Nieuwsbericht SGR Hendriks

Vanaf 1 juni 2016 is Hendriks SGR een PSO-gecertificeerd bedrijf. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat wij niet alleen in ons werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunen, maar hen ook in onze eigen bedrijfsvoering een plek bieden. Met een sociale bijdrage van 10,1% scoren wij zeer ruim boven de benodigde score (5,4%) voor het maximaal haalbare niveau: Trede 3 'Koploper'.

Wichert Spanjers, directielid bij Hendriks SGR: "Wij vinden sociaal ondernemen niet meer dan normaal: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee op de werkvloer. Dan doen we al sinds 2003. Het zit in de genen van ons familiebedrijf. Binnen onze bedrijfscultuur krijgen deze medewerkers een vertrouwde plek om zich te ontwikkelen. We voelen het als onze verantwoordelijkheid én een vanzelfsprekendheid om daarin te investeren."

Het kabinet werkt aan verschillende maatregelen en wetten om de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen in de samenleving te verhogen. Overheid, organisaties en bedrijven creëren samen mogelijkheden zodat zij duurzaam integreren. Om Socialer ondernemen te stimuleren heeft TNO, samen met stichting PSO-Nederland, Start Foundation en andere (MKB)organisaties uit de praktijk, het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ontwikkeld. De PSO is een landelijke norm voor Socialer ondernemen en een erkenning voor organisaties die socialer dan gemiddeld ondernemen.

Onze score: ver boven de hoogste trede

PSO heeft vier niveaus: een aspirant-status en drie treden. Er wordt gemeten hoe organisaties bovengemiddeld scoren ten opzichte van andere organisaties als het gaat om het duurzaam bieden van passende werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Ook de prestatie van leveranciers en samenwerkingspartners wordt inzichtelijk gemaakt. Met een sociale bijdrage van 10,1% scoren wij ruim boven de benodigde score van 5,4% voor het maximaal haalbare niveau: Trede 3 'Koploper'.

Social Return in onze praktijk

Dit realiseren we met ‘onze’ leerlingen, WAO’ers en mensen met een SW-indicatie. Daarnaast geven we bij onze inkoop de voorkeur aan bedrijven die net als wij concreet en structureel invulling geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onze leverancier depostBode werkt zelfs voor 90% met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Met onze PSO-erkenning onderscheiden we ons van andere bedrijven. We dragen immers meer dan gemiddeld bij aan de werkgelegenheid van kwetsbare groepen. Bovendien zijn we gemakkelijker vindbaar voor leveranciers, klanten, gemeenten en potentiële werknemers die sociaal ondernemen belangrijk vinden. Binnen ons bedrijf is 'social return' al sinds jaar en dag enorm vanzelfsprekend, maar dat we door dit kenmerk en de bijzonder score tot de absolute koplopers in de markt behoren, maakt ons toch ook best een beetje trots. 

Deel dit bericht:  
20 august 2016