DeSeizoenen continueert haar Trede 3 certificering

DeSeizoenen continueert haar Trede 3 certificering

DeSeizoenen heeft weer Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat DeSeizoenen op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert DeSeizoenen op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van inclusief & sociaal ondernemen.

DeSeizoenen beheert twee grote en vijf kleinere woon- en werkgemeenschappen in Oost- en Zuid-Nederland. De organisatie is erop gericht om haar cliënten vanuit een antroposofische mensvisie een rijk leven te bieden. Dit doet DeSeizoenen enerzijds door hechte samenwerking tussen familie, cliënten, vrijwilligers en medewerkers, maar ook door een gevarieerde palet aan werk—en dagbestedingsmogelijkheden. Ook faciliteert DeSeizoenen een rijk aanbod aan kunst, cultuur en vrije tijdsactiviteiten binnen haar woonplekken.

DeSeizoenen zorgt tegelijkertijd voor een inclusief personeelsbestand. De organisatie hecht veel waarde aan het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO-certificering sluit dan ook naadloos aan op de sociale missie van DeSeizoenen.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
29 june 2021