Olympia in top inclusieve werkgevers na behalen hoogste trede PSO-certificaat

Olympia in top inclusieve werkgevers na behalen hoogste trede PSO-certificaat

Olympia heeft de hoogste trede behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Olympia biedt op duurzame wijze werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij voorkeur werkt zij hiervoor samen met organisaties die dit ook doen of nastreven, zo blijkt uit onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling. Met het behalen van het Trede 3 certificaat behoort Olympia tot de 10% van meest inclusieve organisaties in Nederland. 

Olympia bemiddelt mensen naar werk. Mensen die al een werkstatus hebben, maar juist ook diegenen die aan de zijlijn staan. Zo heeft de organisatie in het peiljaar ruim 1.600 flexkrachten bemiddeld die behoren tot een van de PSO doelgroepen; dit staat gelijk aan 4,3% van alle gewerkte uren van de flexkrachten die via Olympia aan het werk zijn. Dit zijn mensen die een bijstandsuitkering ontvangen, vallen onder de Wet Banenafspraak, Beroeps Begeleidend Leeronderwijs t/m niveau 2 of een WIA- of WW-uitkering hebben. De PSO Trede 3 certificering helpt Olympia de verbinding aan te gaan met organisaties die het ook belangrijk vinden om juist deze mensen weer deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt. En om andere organisaties te inspireren ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.

Marcella de Muinck, directeur Olympia Werkvertrouwen: “Wij geloven dat ieder mens een unieke waarde heeft die tot uiting komt via werk. Daarbij kijken we voorbij iemands CV naar wat iemand echt drijft. De Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) biedt ons de mogelijkheid om, samen met onze partners hierin, maatschappelijk verbeterend te ondernemen. Zo proberen we samen verborgen talenten naar boven te halen. Die zetten we in om deze mensen deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt. Zo creëren we gelijke kansen voor iedereen om zich verder te kunnen ontwikkelen”.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
8 june 2021