Cor Rijken Verpakkingen B.V. behaalt weer Trede 3 en het 30+ certificaat!

Cor Rijken Verpakkingen B.V. behaalt weer Trede 3 en het 30+ certificaat!

Cor Rijken Verpakkingen B.V. heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat Cor Rijken Verpakkingen B.V. voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Cor Rijken Verpakkingen B.V. op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert Cor Rijken Verpakkingen B.V. op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

Cor Rijken Verpakkingen B.V. is in 1990 opgericht in Klein-Amsterdam. Inmiddels is het bedrijf in Apeldoorn gevestigd. Het bedrijf ontwikkelt, ontwerpt, produceert en distribueert verpakkingen voor haar klanten.

De organisatie is maatschappelijk betrokken en steunt meerdere lokale initiatieven. Met de PSO certificaten maakt Cor Rijken Verpakkingen B.V. aantoonbaar dat zij tevens waarde hecht aan een inclusief personeelsbestand waar iedereen die wil de kans krijgt om zich te ontwikkelen.

PSO 30+

Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO.  PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 herzien is. De toepassing van artikel 2.82 Aw maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Waar staat uw organisatie op de PSO-Prestatieladder?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl of bel de PSO-helpdesk.

PSO Helpdesk

E: info@pso-nederland.nl

T: 020-3315535

Deel dit bericht:  
12 january 2022