Wethouder Saskia Bruines van de gemeente Den Haag overhandigt PSO30 certificaat en jij kan daar bij zijn!

Wethouder Saskia Bruines van de gemeente Den Haag overhandigt PSO30 certificaat en jij kan daar bij zijn!

Op 1 oktober staat ondernemen op de Binckhorst in het zonnetje. Onze wethouder Saskia Bruines overhandigt dan in het bijzijn van verschillende ondernemers die werken op de Werkfabriek, het PSO30+ certificaat aan ondernemers echtpaar Chantal en Ian Smeyers.

Uitnodiging van Nelis

Een feestelijk moment om de opening van een fonkel nieuwe etage te openen met werkplekken, vergaderruimte en units als aanvulling op de bestaande co-workspace die al 5 jaar diverse sociale en innovatieve ondernemingen huisvest, zoals sociaal glazenwassersbedrijf Nelis.

Voor we een kijkje nemen op de eerste etage, ontvangen we een select gezelschap van gasten die deze succesvolle co-workspace mogelijk hebben gemaakt en overhandigt onze wethouder Saskia Bruines het PSo30+ certificaat aan de Werkfabriek. Wat is het PSO? De prestatieladder sociaal ondernemen is een meetinstrument voor inclusief ondernemen waarmee je verschillende treden kunt behalen. Trede 30+ is de allerhoogste trede en maakt dat je op basis van artikel 2.82 van de aanbestedingswet op voorbehouden aanbestedingen kunt inschrijven of gebruik kunt maken van de percelenregeling. Bedrijven weten dat ze sociaal inkopen en dat de kosten die ze daarmee maken meetellen voor de social return on investment. 

Concreet kunnen bedrijven de sociaal return verplichting invullen door in te kopen bij sociale ondernemingen zoals de W van Werkfabriek. Een vergaderruimte of werkplek heeft zo een maatschappelijke waarde doordat je bijdraagt aan werkgelegenheid voor mensen zoals Paul. Paul heeft bij de W van Werkfabriek een kans gekregen op een baan na jarenlang op de bank te hebben gezeten. Mooi dat Paul naast de eigenaren het echte verhaal is achter alle mooie bovenstaande woorden in dit persbericht.

Na dit plenaire deel gaan we in een vloeiende beweging op gepaste afstand over de etage van de hoofdtrap in het open deel van de prachtige open atrium van deze voormalige Litho drukkerij die nog is ontworpen door Mecanoo architecten en als industrieel erfgoed wordt beschouwd. We bekijken de gloednieuw gerenoveerde eerste etage die door Haagse architecten Arie en Saskia Alderliesten van Van ’t Wout is gerestyled met drie nieuwe kantoorruimtes en nog zo’n 8 flexibele werkplekken.

Door de entree te betreden van deze nieuwe ruimte opent de wethouder officieel de W van Werkfabriek als PSO30+ gecertificeerde co-workspace en blijft ze direct even hangen voor een mooie fotomoment bij nieuwe huurder Droplet. Oprichter Peter verzorgd met zijn team voor bekende Nederlandse artiesten uit de urban en hiphop scene de merchandise en kledinglijn. We hopen Willie Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig), Rapper Snelle of Je Broer niet te lang lastig te vallen tijdens hun meeting en lopen via de nog leegstaande vergaderzalen en units via het hoofdtrappenhuis weer in een lus naar beneden. Aan de grote tafel in het midden van co-workspace staan ruimschoots drinks and bites en is er gelegenheid om de overige co-workers en de mensen van Droplet te ontmoeten of felicitaties uit te delen aan de mensen van de W van Werkfabriek.

Ondernemers hebben een unieke kans en de verantwoordelijkheid om een betere wereld te creëren. Hoe klein een bedrijf ook is. We moeten elkaar inspireren. Dat mag ook gaan over winst, maatschappelijke winst.

Programma

Waar: de W van Werkfabriek, Wegastraat 29, 2516 AN Binckhorst Den Haag

  • 16.00 - 16.30 uur Inloop plenaire ruimte co-workspace parterre:
  • 16.30 - 16.45 uur Welkom door Ian Smeyers
  • 16.45 - 17.00 uur Saskia Bruines overhandigt certificaat PSO30+ (fotomoment 1)
  • Lopen naar boven trap 1. Opening nieuwe etage (fotomoment 2)
  • 17.00 - 17.15 uur gesprek met Droplet en BN-er (fotomoment 3)
  • Lopen rondje over etage en terug naar beneden over trap 2
  • 17.15 – 19.00 uur borrel
Deel dit bericht:  
20 september 2021