Baggerbedrijf J.P. Schilder bv uit Ursem is trots op het behalen van de aspirant status!

Baggerbedrijf J.P. Schilder bv uit Ursem is trots op het behalen van de aspirant status!

Baggerbedrijf J.P. Schilder bv uit Ursem is trots op het behalen van de aspirant status van de Prestatieladder Socialer Ondernemen. J.P. Schilder bv biedt graag jonge mensen de kans zich tijdens opleiding en werk te ontwikkelen en zo hun interesse in dit mooie en interessante vakgebied te vergroten.

Landelijke Norm

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Een onafhankelijke audit van het PSO-schema, uitgevoerd door een van de vier certificerende instellingen, maakt onderdeel uit van het PSO-keurmerk. TNO en PSO-Nederland hebben, in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor inclusief & sociaal ondernemen. 

Onze ambitie is om, naast een duurzaam bedrijf ook  een goede en sociale werkgever te zijn, waarbij iedereen kansen krijgt. Onze organisatie bestaat nu meer dan 60 jaar en heeft altijd volop kansen geboden aan iedereen die zich sterk wil maken in bagger-en grondwerkzaamheden. Mooi dat we dit nu kunnen laten zien met een eerste stap op de Prestatieladder Socialer Ondernemen”. Johan Schilder; directeur.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun leveranciers en opdrachtnemers om socialer te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.

Deel dit bericht:  
26 august 2022