NIBAG Groep B.V. behaalt Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

NIBAG Groep B.V. behaalt Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Aangenaam werken voor elke collega: dat is het streven van Nibag. Hoe mooi is het dan dat dit weer opnieuw wordt onderstreept met de verlenging van het PSO-certificaat. Om deze te behouden, werd Nibag na twee jaar opnieuw beoordeeld. In de tussentijd hebben zij niet stilgezeten om aangenaam werken voor iedereen mogelijk te maken. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Met trots mogen wij melden dat Nibag Trede 2 behaald heeft op de Prestatieladder Socialer Ondernemen!

Sociaal Inclusief ondernemen in de praktijk

Het doel van de Prestatieladder Socialer Ondernemen is om meer mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Bij Nibag willen zij iedereen, met of zonder beperking, een passende werkplek bieden. Collega’s uit de PSO doelgroep worden net zo behandeld als andere collega’s van Nibag. Zij zijn onderdeel van het team, er wordt geen onderscheid gemaakt. Uiteraard is er wel de benodigde aandacht en meer gereserveerde tijd voor persoonlijke begeleiding. Zo heeft Nibag collega’s uit de PSO doelgroep opgeleid voor de NTA 8800 waarbij zij veel praktijkbegeleiding hebben gekregen en zijn er extra rustige werkomgevingen gecreëerd voor collega’s die dit prettig vinden.

Ook de inkoop van diensten of producten doet Nibag bij voorkeur bij PSO-gecertificeerde organisaties en sociale werkvoorzieningen. Voor hun post werken zij bijvoorbeeld samen met de Postbode, die socialer inclusief ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. 90% van hun medewerkers heeft bijvoorbeeld een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Bovengemiddelde score

Met het keurmerk wil PSO Nederland inzichtelijk maken welke bedrijven werkgelegenheid bieden aan personen met een kwetsbare arbeidspositie. Daarbij onderscheiden wij vier presentatieniveau’s: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Nibag heeft trede 2 behaald. Dit betekent dat zij ruim boven het gemiddelde presteren wat betreft socialer inclusief ondernemen in vergelijking met andere organisaties in dezelfde grootteklasse. Hiermee behoren zij zelfs tot de 25% best presterende bedrijven!

 

Deel dit bericht:  
21 october 2022