Gefeliciteerd Carea Facilitaire Dienstverlening met het behalen van trede 3 op de PSO!

Gefeliciteerd Carea Facilitaire Dienstverlening met het behalen van trede 3 op de PSO!

Gemeente Zutphen is een PSO-ondernemer rijker! Gefeliciteerd Carea Facilitaire Dienstverlening met het behalen van trede 3 op de PSO!  Eind september reikte wethouder Eva Boswinkel vol trots het certificaat uit aan Carea eigenaren Karin Kuhlkamp en Frank Kuhlkamp. Uiteraard met felicitaties en een mooie bos bloemen: ‘Jullie aandacht voor klanten én medewerkers betaalt zich uit in een glansrijk resultaat; werkplezier voor medewerkers en tevreden klanten!’ 

Uniformering van Social Return

Eerder tekende Gemeente Zutphen al het convenant uniformering social return waarin zij met maar liefst 56 andere overheden (provincies en gemeentes) conformeren aan een eenduidige werkwijze voor toepassing van social return bij inkoop en aanbesteding. De deelnemende overheden van het Convenant Uniformering Social Return waarderen de PSO-gecertificeerde bedrijven met standaard kortingen op de SROI-verplichtingen. Zo worden de inspanningen van deze inclusieve bedrijven ook nog eens duurzaam beloond.  

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving. 

Deel dit bericht:  
10 february 2023