Welkom op de ladder Leger des Heils ReShare

Welkom op de ladder Leger des Heils ReShare

Met dit keer aan het woord: Michel Rosenquist, Directeur Marketing Leger des Heils ReShare 

Gefeliciteerd en welkom op de PSO-ladder! Wie zijn jullie en wat doen jullie?

“Wij zijn de textiel inzamelaar binnen het Leger des Heils. Dat doen we al meer dan 100 jaar. We verzamelen jaarlijks zo’n 20 miljoen kilo textiel. Dat doen we door middel van de bekende containers op straat en in samenwerking met scholen, verenigingen, retailers en bedrijven. Na de inzameling sorteren we de kleding. Vervolgens verkopen we het in onze ReShare stores, zetten het in voor noodhulp óf verkopen het aan sorteerbedrijven in Europa.

Binnen ons sorteercentrum in Deventer werken mensen met een kwetsbare positie tot de arbeidsmarkt. Wij vinden het belangrijk om passende werkgelegenheid te creëren voor deze mensen en daarmee te streven naar gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Dat is een belangrijk onderdeel van onze visie en missie.”


Waarom hebben jullie gekozen voor de PSO?

“We waren al een tijd bezig met het creëren van passende werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie tot de arbeidsmarkt. Dit deden we onder andere door jobcarving. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat onze werkprocessen niet geautomatiseerd worden, zodat mensen daar een activiteit in kunnen hebben. Maar, we waren nog op zoek naar een goede manier om het objectief meetbaar te maken. Ook wilden we graag weten of we het op de goede manier deden of dat het misschien nog beter of anders kon. Tegelijkertijd kregen we opeens een aanbesteding waar het PSO-keurmerk een eis was...en toen was het gas geven! We moesten voor de aanbesteding op trede 1 binnenkomen, maar we stapten in op trede 3!”

 

Wat is jullie toekomstdroom?

“Natuurlijk hebben we nog genoeg uitdagingen: kunnen we nog meer stappen maken met onze partners in het proces? De onboarding beter doen? Maar, mijn droom is toch wel dat iedereen met een kwetsbare positie tot de arbeidsmarkt zich bij ons kan ontwikkelen en kan doorgroeien. Dat er stappen gezet kunnen worden. Processen zijn bij ons laagdrempelig en als mensen toe zijn aan een nieuwe uitdaging zou ik hen graag willen begeleiden naar een nieuwe functie. Intern of extern.”

 

Heb je tips en of inzichten voor twijfelaars?

“Stap erin en laat jezelf toetsen of je het op de juiste manier doet. Die objectiviteit en expertise heb je gewoon nodig. Bovendien leidt het ook tot betere inzetbaarheid. Daarnaast geloof ik dat als je met partners of leveranciers tegen obstakels oploopt, dat je die juist samen moet doorgronden om samen de volgende stap te maken. Together we are one, zeggen we bij het Leger des Heils ook wel.”

Deel dit bericht:  
31 march 2023