Sociaal ondernemen groeit: PSO-Trede 3 voor Wits Zuid BV

Sociaal ondernemen groeit: PSO-Trede 3 voor Wits Zuid BV

Wits Zuid B.V. heeft per 1 november 2016 PSO-Keurmerk Trede 3 weten te behalen. De onderneming is specialist in het onderhoud van vastgoed onder het motto STERK: Schitterend Teamwork & Efficiënte Renovatie- & Onderhoudskracht. Wits Zuid B.V. heeft een positie in de top tien van Nederlandse vastgoedonderhoudsbedrijven, een plek die al jaren stand houdt en mede is verworven door het echte kapitaal van Wits Zuid B.V.: gespecialiseerde en gedreven medewerkers. Daarnaast haalt het bedrijf veel kracht uit samenwerkingsverbanden en een breed netwerk aan ketenpartners.

Het behalen van PSO-Keurmerk Trede 3 betekent dat de onderneming ook op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het keurmerk Trede 3 maken zij dit ook zichtbaar waardoor andere bedrijven een bijdrage aan duurzaamheid kunnen leveren door sociaal bij Wits Zuid B.V. in te kopen. Social Return wordt hierdoor ook aantoonbaar.

PSO-Keurmerk stimuleert inclusief ondernemen in Nederland

De PSO heeft tot doel het oplossen van een maatschappelijk probleem door socialer te ondernemen: meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en op een kwalitatief goede wijze aan werk helpen bij reguliere organisaties. Sociaal inkopen draagt hier ook aan bij.

PSO bij aanbestedingen met Social Return

PSO wordt in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social Return verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond. Een PSO-gecertificeerde organisatie met een bepaalde Trede kan over het algemeen, de volledige of een deel van, de Social Return verplichting invullen. Deze invulling kan uiteraard afwijken per specifieke opdracht of beleidskader.

Meer dan 70 jaar

Wits Zuid B.V. werkt al meer dan 70 jaar aan het (totaal)onderhoud van woningen en utiliteitsbouw, met name in de provincies Brabant, Limburg en Zuidoost-Gelderland. De onderneming is bovendien een erkend leerbedrijf in de sector schilderen en onderhoud. Het hoofdkantoor staat in ’s-Hertogenbosch.

 

Deel dit bericht:  
28 december 2016

Direct naar: