Janssen Beugen behoudt Trede 2 op PSO-Prestatieladder

Janssen Beugen behoudt Trede 2 op PSO-Prestatieladder

Gebr. Janssen uit Beugen, of kortweg Janssen Beugen, heeft voor een nieuwe periode van twee jaar het certificaat gekregen voor de status van Trede 2 op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. Janssen Beugen is een gerenommeerd bedrijf in sanitair, dakbedekking, riool- en installatietechniek voor zowel particulieren als bedrijven.

De onderneming  bestaat al meer dan 125 jaar en kent een aantal vakgebieden, nadat is gestart als dakdekker is Jansen Beugen uitgegroeid tot specialist op het gebied van sanitair, riool en installatietechniek. Voor het bedrijf is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een logische vanzelfsprekendheid.

De hercertificering op niveau Trede 2 vervult de onderneming bij monde van financieel directeur Peter van Houtum met trots. 

Mensen aan werk helpen
“We voldoen ook nu weer aan de eisen die gesteld worden aan de zogenaamde Trede 2 van het keurmerk PSO. Daarmee helpen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam en kwalitatief aan werk”, aldus financieel directeur Peter van Houtum. Volgens hem is sociaal ondernemen voor Gebr. Janssen heel vanzelfsprekend: “We leven allemaal in dezelfde maatschappij. Als elke ondernemer z’n steentje bijdraagt, krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een kans. De Participatiewet stelt het al enige tijd verplicht. En ook in aanbestedingen wordt het steeds vaker een eis.”


Enthousiasme werkt aanstekelijk
“Mensen met een arbeidsbeperking zijn ontzettend blij dat ze weer aan de slag kunnen. Dat enthousiasme is mooi om te zien en heel aanstekelijk!” Gebr. Janssen werkt hiervoor nauw samen met IBN. “Bij het werk bieden aan mensen met een arbeidsbeperking heb je immers een betrouwbare partner nodig. IBN denkt mee, zoekt de juiste persoon bij het functieprofiel en begeleidt de medewerker optimaal.” Gebr. Janssen heeft als doel om uiteindelijk Trede 3 - de hoogste trede - te bereiken. “Ik hoop wel dat we vóór die tijd een heleboel andere ondernemers hebben kunnen inspireren!”

De her-audit is uitgevoerd door DEKRA Certification BV en ingegaan op 1 april 2017.

Deel dit bericht:  
11 may 2017