Den Ouden Groep opnieuw erkend voor PSO-Trede 3

Den Ouden Groep opnieuw erkend voor PSO-Trede 3

Den Ouden Groep uit Schijndel heeft voor een nieuwe periode van twee jaar voldaan aan de voorwaarden voor het niveau van Trede 3 op de PSO-Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. Het certificaat is ook behaald voor de bedrijfsonderdelen: Den Ouden Aannemingsbedrijf B.V., Den Ouden Materieel B.V., Den Ouden Groenrecycling B.V., Ferm O Feed B.V. en Bodac B.V..

Den Ouden Groep is een internationaal en sterk servicegericht familiebedrijf met ca. 180 medewerkers, waar de oude waarden en normen worden gekoppeld aan een moderne bedrijfsvoering. De speerpunten van de organisatie bestaan uit het realiseren van civiel- en cultuurtechnische werken, betonwegen, bodemsanering, archeologie en explosieven opsporing (Bodac), het vervaardigen en vermarkten van bodemverbeteraars en organische meststoffen over de hele wereld. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Den Ouden Groep is op meerdere manieren bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, sociaal begaan met het personeel, maar ook met de mensen in de omgeving: “Onze werknemers zijn ons kapitaal en onze omgeving is ons bestaansrecht.” Op de website valt te lezen op welke wijze Den Ouden Groep duurzaam onderneemt met materialen en middelen. De organisatie bestaat ruim 65 jaar en het beleid is erop gericht een sterk servicegericht familiebedrijf over te dragen aan de volgende generatie. Sociaal ondernemerschap is zichtbaar in vele facetten binnen de bedrijfsvoering, o.a.

  • als er iemand (voor een langere tijd) in de Ziektewet terecht dreigt te komen, wordt er voor passend werk gezorgd.
  • sterke samenwerking tussen de Ondernemers, de Overheden, onderwijs en werkgelegenheid (5 sterren regio).
  • wij proberen altijd mensen te herplaatsen binnen het bedrijf en niet terug te sturen (WSD).
  • wij werken aan een wereld waar er geen afval meer bestaat.
  • onze bijdrage aan een rechtvaardige wereld is dat wij innoveren en nieuwe kansen bieden.
  • kennis overdragen aan agrariërs. (meer opbrengsten).

 

De PSO-audit voor Den Ouden Groep is gedaan door TUV Rheinland Nederland, de nieuwe erkenning is ingegaan op 1 mei 2017.

Deel dit bericht:  
15 june 2017