Visschedijk BV opnieuw erkend voor PSO-Trede 3

Visschedijk BV opnieuw erkend voor PSO-Trede 3

Visschedijk BV is voor een periode van twee jaar erkend voor Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO en PSO-Nederland. Visschedijk, met het hoofdkantoor in Hengelo (Ov.) behoort tot een van de eerste bedrijven die in 2012 na de pilot voor de PSO-Prestatieladder een certificaat mochten ontvangen. De onderneming is er voor de derde keer op rij in geslaagd te voldoen aan de normen voor Trede 3.

De onderneming biedt werkgelegenheid aan bijna 2.600 medewerkers (op de website loopt een teller mee). Het aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is bij Visschedijk in de loop der jaren gegroeid tot circa 500.

Visschedijk blijft actief om nieuwe collega’s te laten instromen. Dat varieert van stagiaires uit het Speciaal Onderwijs tot medewerkers die vanuit de WIA of Participatiewet bij het bedrijf binnenkomen. Voor de leerlingen uit het speciaal onderwijs bestaat er een leerwerktraject waarbij zij de kans krijgen een certificaat te behalen en uiteindelijk als schoonmaakmedewerker aan de slag te kunnen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen komt bij Visschedijk terug in een groot aantal initiatieven. De onderneming kiest voor een cultuur waarbij de belangen van zowel klanten, medewerkers en het bedrijf voorop staat. Een goede balans tussen mensen (people), milieu (planet) en bedrijf (profit) is de essentie om betere resultaten te behalen. Het bereiken en behouden van Trede 3 op de PSO-Prestatieladder wordt binnen de onderneming gezien als een bewijs voor de sociale meerwaarde.

“Betrokken, gemotiveerde, vitale en vakkundige medewerkers maken het verschil in onze markt. Het ontwikkelen van onze medewerkers is daarmee een basisvoorwaarde voor succes. Aandacht voor onze medewerkers, zowel professioneel als persoonlijk creëert binding met onze organisatie en zal leiden tot een hogere tevredenheid en betrokkenheid.”

Het PSO-Certificaat Trede 3 is toegekend per 1 oktober 2016. In onderstaande video presenteert Visschedijk zich zelf.

 

Deel dit bericht:  
5 januari 2017

Direct naar: