Renewi gecertificeerd voor Trede 1 op PSO-Prestatieladder

Renewi gecertificeerd voor Trede 1 op PSO-Prestatieladder

Van Gansewinkel, onlangs onderdeel geworden van het toonaangevende afvalverwerkingsbedrijf Renewi, heeft het certificaat gekregen voor Trede 1 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO en PSO-Nederland. Het certificaat is toegekend voor de wijze waarop Van Gansewinkel invulling heeft gegeven aan Sociaal Ondernemerschap.

Binnen Van Gansewinkel zijn circa 100 mensen werkzaam die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, in het nieuw gestarte onderdeel Renewi ongeveer 130 medewerkers. In het streven om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden, heeft de organisatie de Aspirant-status kunnen overslaan.

Renewi biedt meer dan gemiddeld werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in vergelijking met organisatie van vergelijkbare grootte. Daarnaast voldoet Renewi ook andere voorwaarden om deze status op de PSO-Prestatieladder te hebben bereikt zoals integratie, functioneringsgesprekken, ontwikkeling en coaching van deze medewerkers. 

Peter Dinot, Chief Executive Officer Renewi:

“We are very proud to have been awarded this prestigious PSO certification. We make every effort to help people with disadvantaged prospects in the labour market to find suitable employment. We are proud to employ more than 130 of such people at Renewi currently and they make a valuable contribution to our company. Inclusive employment is something we are passionate about and we benefit greatly from our workforce.”

Renewi heeft zich ten doel gesteld om in 2018 5% van het personeelsbestand te laten bestaan uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Renewi wil bovendien binnen twee jaar Trede 2 bereiken op de PSO-Prestatieladder.

Over Renewi

Renewi is opgericht in 2017, in aansluiting op de fusie tussen de Shanks Group en Van Gansewinkel Group BV. Renewi is een toonaangevend afvalverwerkingsbedrijf. De organisatie is daardoor op ideale wijze gepositioneerd om een vooraanstaande rol te spelen in het oplossen van een van de grootste uitdagingen op milieugebied die de wereld momenteel heeft, namelijk terugbrengen van de berg afval, verontreiniging en voorkomen van overbodig gebruik van natuurlijke grondstoffen. De organisatie biedt werkgelegenheid aan meer dan 9.000 mensen in negen landen in Europa en Noord-Amerika, profiteert van een grote hoeveelheid kennis en biedt een groot aantal producten en diensten op het gebied van afvalmanagement.

Voor Renewi is afval representatief voor een manier van denken en een kans. Wanneer afval wordt verzameld, geeft Renewi dat een nieuwe cyclus. Wij verwerken een brede reeks afvalmaterialen voor klanten en veranderen dat voor hergebruik en ruwe materialen, zoals gerecycled papier, metaal, plastic, glas, houtschaafjes, compost, energie, vloeistof en andere producten. Door deze methode van verwerking beschermen wij de wereld tegen verontreiniging, behouden eindige grondstoffen en maken het voor onze klanten mogelijk hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Door gebruik te maken van onze diepgewortelde internationale expertise, bieden we een concurrerende reeks producten in combinatie met locale dienstverlening, zorg en aandacht. Boven alles is ons team gecommitteerd en gepassioneerd ten aanzien van onze missie: Waste no more.

Bekijk onderstaande video of bezoek voor meer informatie: www.renewi.com 

Het PSO-Certificaat op niveau Trede 1 is toegekend per 1 februari 2017, de audit voor Van Gansewinkel is gedaan door DEKRA Certification BV.

 

Deel dit bericht:  
20 june 2017