Dunnewind Groep Ommen: Meer doen dan de overheid vraagt

OMMEN - Sociaal ondernemen, ze doen het eigenlijk al een aantal jaren bij de Dunnewind Groep. Vorige week op de Infra Relatiedagen in de Evenementenhal is het sociale werk beloond met een PSO-certificaat. Bedrijven met een PSO-erkenning dragen meer dan gemiddeld bij aan de werkgelegenheid van kwetsbare groepen. "We zijn er heel blij mee, want dit certificaat is een bewijs en erkenning van wat wij al langere tijd doen", zegt directeur Edith Breemhaar-Dunnewind.

Het certificaat is een gevolg van 'social return on investment', dat ze steeds vaker tegenkomen bij opdrachten die ze uitvoeren. "Het is een eis van de overheid om ook mensen in te zetten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat vinden wij een goed streven. Alleen is dat steeds tijdelijk, waarna deze mensen weer terug bij af zijn. Wij vonden het belangrijk iets blijvends te doen", vertelt Gert Schutte, manager Kwaliteit, Arbo, en Milieu bij de Dunnewind Groep.

Het grondverzetbedrijf met 58 werknemers heeft vijf medewerkers in dienst die vallen onder het certificaat dat Breemhaar vorige week kreeg uitgereikt. "We hebben een aantal leerling-grondwerkers in dienst die de nodige begeleiding nodig hebben. Wij vinden het prachtig en bijzonder dat er nog jongeren zijn die dit vak willen leren. Daar willen we tijd in steken, want het worden er helaas steeds minder. We hopen dat we onze liefde voor het vak aan hen kunnen overbrengen. Er is vaak een verkeerd beeld van grondwerkers, maar gelukkig zijn ze er nog die zeggen: ik wil vakman grond-, weg- en waterbouw worden."

Pascal Wessels uit Vriezenveen rijdt al ruim drie jaar als vrachtwagenchauffeur voor de Dunnewind Groep. Hij is naar eigen zeggen superblij met de kansen die hij krijgt bij zijn werkgever. "Ik heb een vaste aanstelling gekregen en krijg een nieuwe auto, waar ik Edith al wel vier keer voor heb bedankt", lacht de 27-jarige chauffeur.

Ook is hij trots op wat hij bereikt heeft. "Mijn leraar zei altijd: Jij wordt geen chauffeur, jij kunt niet leren. Ik ben er vol tegen in gegaan en heb alles gehaald. Nu werk ik alweer vijf jaar als chauffeur."

Lees hier het artikel bij de Stentor

Deel dit bericht:  
18 februari 2015