Swinkels Glas erkend voor PSO-Trede 3

Swinkels Glas erkend voor PSO-Trede 3

Swinkels Glas voldoet aan alle vereisten voor toekenning van het PSO-Certificaat en is in aanmerking gekomen voor Trede 3 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Swinkels Glas behoort hiermee tot de koplopers op het gebied van socialer ondernemen en voldoet ruim aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren & ontwikkeling en begeleiding.

PSO staat voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. De Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO bestaat uit twee componenten: een vrij toegankelijk meetinstrument dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie socialer onderneemt. En een, na een certificeringsproces uit te geven, keurmerk. Dit keurmerk is de landelijke norm voor socialer ondernemen. De PSO-Prestatieladder bestaat uit vier prestatieniveaus: van Aspirant-status tot en met PSO-Trede 3.

De PSO-gecertificeerde organisaties bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans op werk en ontwikkeling in de eigen organisatie. Zij zoeken daarnaast steeds meer de samenwerking met ketenpartners, onderaannemers, opdrachtnemers en leveranciers die al aantoonbaar socialer ondernemen. Samenwerken met organisaties die aantoonbaar socialer ondernemen, levert bovendien een positieve bijdrage aan hun PSO-score.

Proficiat Swinkels Glas met het bereiken van PSO-Trede 3. De audit is uitgevoerd door TUV Rheinland Nederland, het certificaat toegekend per 1 maart 2014.

 

Deel dit bericht:  
1 april 2014