Gebr. Hummel Recycling BV erkend voor PSO trede 3 en 30+-Certificaat

Gebr. Hummel Recycling BV erkend voor PSO trede 3 en 30+-Certificaat

Gebr. Hummel Recycling BV uit Leek is erkend voor het PSO-trede 3 en PSO 30+ certificaat. De onderneming met haar hoofdvestiging in Leek heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in de inzameling van oud papier, karton en kunststofafval. Wat is begonnen met de inzameling van oude metalen, is vanaf 1988 een professioneel en internationaal opererend bedrijf. 

Gebr. Hummel Recycling, een sociale onderneming.

Hummel Recycling zamelt op diverse manieren kunststoffen en oud papier in. Dit wordt gesorteerd zodat het geschikt gemaakt wordt voor hergebruik. Vervolgens worden de homogene afvalstromen op soort gecomprimeerd in een grote balenpers. Daarna worden de balen opgeslagen in een van de opslagloodsen. De laatste stap is dat de goederen verkocht en verladen worden.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Hummel Recycling hoog in het vaandel. Hier wordt weinig ruchtbaarheid aan gegeven, Hummel Recycling zet zich al jaren in voor allerlei goede doelen. Dicht bij ons huis maar ook bij humanitaire rampen elders in de wereld. Maar het MVO-beleid gaat verder, zo heeft Hummel een samenwerkingsverband met Matchpunt Noorderkwartier. Deze instantie is een samenwerking tussen de sociale dienst en het WSW bedrijf. Beide instanties hebben verschillende doelgroepen. Uit beide doelgroepen wordt geput om voldoende productiemedewerkers te houden. Meer informatie www.hummelrecycling.nl 

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

PSO staat voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. De Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO bestaat uit twee componenten: een vrij toegankelijk meetinstrument dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie socialer onderneemt. En een, na een certificeringsproces uit te geven, keurmerk. Dit keurmerk is de landelijke norm voor socialer ondernemen. De PSO-Prestatieladder bestaat uit vier prestatieniveaus: van Aspirant-status tot en met PSO-Trede 3.

De PSO-gecertificeerde organisaties bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans op werk en ontwikkeling in de eigen organisatie. Zij zoeken daarnaast steeds meer de samenwerking met ketenpartners, onderaannemers, opdrachtnemers en leveranciers die al aantoonbaar socialer ondernemen. Samenwerken met organisaties die aantoonbaar socialer ondernemen, levert bovendien een positieve bijdrage aan hun PSO-score. Hummel Recycling heeft al sinds 1 december 2016 het certificaat voor Trede 3, de audit is uitgevoerd door TUV Rheinland Nederland en toegekend per 1 juli 2017.

Deel dit bericht:  
1 november 2017