CSU naar hoogste trede Prestatieladder Sociaal Ondernemen

CSU naar hoogste trede Prestatieladder Sociaal Ondernemen

UDEN, 28 november 2017 – CSU bereikte de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Met ingang van 1 september is de derde trede van het keurmerk toegekend. Het keurmerk is gereserveerd voor bedrijven die koploper zijn in het bieden van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Met het PSO-keurmerk van TNO maakt CSU zichtbaar wat haar bedrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. ‘Dit is een onderwerp dat binnen CSU al geruime tijd hoog op de agenda staat. Het is verankerd in een visie, beleid en doelstellingen. Daarom zijn we heel blij dat we nu met de hoogste PSO-trede de erkenning krijgen voor onze inspanningen’, zegt Suzan Stadhouders, lid van de Raad van Bestuur van CSU.

Actief sturen

CSU - sinds 1 september 2015 al gecertificeerd voor trede 2 - stuurde de afgelopen twee jaar actief op sociaal ondernemen waardoor het aantal mensen uit kwetsbare doelgroepen sterk is toegenomen. Tevens is de begeleiding van deze medewerkers verder geprofessionaliseerd. In de branche is CSU een van de twee grotere schoonmaakbedrijven op trede 3 die landelijke gecertificeerd zijn voor de gehele organisatie. Daarnaast kan het CSU-certificaat ook voor opdrachtgevers van nut zijn: de PSO-certificering is overdraagbaar in de keten.

Meer informatie:
www.pso-nederland.nl

Over CSU

CSU kwam in 2016 uit het jaarlijkse onderzoek van MT100 als meest gewaardeerd schoonmaakbedrijf van Nederland uit de bus. CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Barendrecht. CSU biedt werk aan 12.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd met het OSB-Keurmerk en de CO2-prestatieladder. CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award en prolongeerde die titel met de winst van Golden Service MVO Award 2015. In datzelfde jaar won het de eerste Golden Service Innovatie Award. Het bedrijf ontving diverse keren het predikaat Best Managed Company. In 2017 werd CSU voor het vierde jaar op rij gecertificeerd als 'Top Employer Nederland'. Meer informatie op www.csu.nl.

Deel dit bericht:  
28 november 2017