Evisiun Totaal Vastgoed Onderhoud B.V. voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm op het gebied van sociaal ondernemen

Evisiun Totaal Vastgoed Onderhoud B.V. voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm op het gebied van sociaal ondernemen

Onlangs heeft Evisiun Totaal Vastgoed Onderhoud B.V. trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! Evisiun is een dynamisch bedrijf dat van origine is ontstaan uit de schildersvakgroep van de Sociale Werkvoorziening. Inmiddels is Evisiun uitgegroeid tot een totaal vastgoed onderhoudsbedrijf, waarbij zowel werknemers vanuit de sociale werkvoorziening als vanuit de reguliere sector werkzaam zijn.

PSO Keurmerk als kroon voor inclusief werkgeverschap

Binnen Evisiun wordt gestuurd op de mogelijkheden van de individuele vakmensen en het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Dit sluit perfect aan op het doel van de Prestatieladder Socialer Ondernemen. De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen.

Doelgericht groeien op de PSO Prestatieladder

Het behouden van dit prestatieniveau doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Zo  kiezen wij er bewust voor producten of diensten in te kopen bij andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Deel dit bericht:  
26 december 2017