Lindhout Schilder- Vastgoedonderhoud behaalt Trede 2 op de PSO Prestatieladder

Lindhout Schilder- Vastgoedonderhoud behaalt Trede 2 op de PSO Prestatieladder

Op 1 november 2017 heeft Lindhout schilder-vastgoedonderhoud te Bergen op Zoom het PSO Trede 2 binnengehaald.
Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hecht Lindhout steeds meer belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd.
Sinds lange tijd zijn bij Lindhout diverse leerlingen in opleiding alsmede jongeren met een Wajong status. Daarnaast zijn sinds het afgelopen jaar ook statushouders werkzaam.

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doet Lindhout niet alleen door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door zijn leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen.
Lindhout is enorm trots op het behalen van dit certificaat. Op deze manier dragen zij bij aan het sociaal ondernemen op een duurzame wijze.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties die de intentie hebben om socialer te ondernemen kunnen een Aspirant-status behalen om aantoonbaar te starten met socialer ondernemen. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Deel dit bericht:  
27 december 2017