Werkmaat wordt voortgezet na succesvolle afronding van de pilot

FNV en SBCM hebben vorig jaar, via een pilot in twee regio’s, de Werkmaat geïntroduceerd. Deze betrouwbare en betrokken collega fungeert als maat of buddy op de werkvloer en ontvangt hiervoor een maatwerktraining van een ervaren jobcoach. Eind 2017 is de pilot succesvol afgerond. Daarom wordt de Werkmaat voortgezet. Het blijft mogelijk Werkmaattrainingen aan te vragen voor een medewerker op de werkvloer.

Rol en training Werkmaat

De Werkmaat is een betrouwbare en betrokken collega die als maat of als buddy fungeert op de werkvloer. De Werkmaat zit letterlijk en figuurlijk niet ver van de arbeidsbeperkte collega. Hij of zij zorgt ervoor dat de geplaatste medewerker zich thuis voelt op de werkplek, de afdeling en het bedrijf. Zo draagt de Werkmaat eraan bij dat de geplaatste medewerker met plezier aan het werk kan blijven. De Werkmaat ontvangt een dagdeel een persoonlijke training op locatie en daarna wordt hij via de telefonische helpdesk begeleid door een ervaren jobcoach. Voor deze training is in totaal, dus inclusief telefonische begeleiding, maximaal 6 uur beschikbaar.

Positieve ervaringen

Eind 2017 is de pilot voor werkmaten afgerond. De training Werkmaat is ongeveer twintig keer aangevraagd; een deel daarvan wordt nog in 2018 uitgevoerd. De reacties zijn tot nog toe positief. Zo zegt Esther ’t Hart van de gemeente Amersfoort in een   artikel op de SBCM-website: ‘Het is bijzonder om te zien hoe mijn collega zich ontwikkelt en meer zelfvertrouwen krijgt. Daar haal ik voldoening uit.’

Vraag ook een training Werkmaat aan

Ondanks dat de pilot is afgerond, is het nog steeds mogelijk een Werkmaattraining aan te vragen voor een medewerker op de werkvloer. Dat kunt u doen door een mail te sturen aan Miranda Grootscholte, projectleider bij SBCM. SBCM zorgt er dan voor dat een ervaren jobcoach contact met u opneemt voor de training. De training kost € 450,- exclusief btw. De FNV zorgt ervoor dat de Werkmaten een certificaat ontvangen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de pilot of het vervolg kunt u contact opnemen met Miranda Grootscholte:
E: m.grootscholte@caop.nl
T: 06 23 202 994

bron: https://www.sbcm.nl/actueel/nieuws/artikel/artikel/werkmaat-wordt-voortgezet-na-succesvolle-afronding-van-de-pilot.html

 

Deel dit bericht:  
19 february 2018