Woningcorporatie Zayaz koploper op het gebied van sociaal ondernemen

Woningcorporatie Zayaz koploper op het gebied van sociaal ondernemen

Woningcorporatie Zayaz heeft als eerste woningcorporatie trede 3 gehaald, de hoogste trede op de PSO-Prestatieladder! Dat betekent dat Zayaz koploper is als het gaat om het bieden van werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Deze prestatie is gehaald door  werkplekken te faciliteren binnen de eigen organisatie én door producten en diensten in te kopen bij leveranciers die ook PSO gecertificeerd zijn. Hiermee levert Zayaz al meerdere jaren op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.    

Bestuurder Mohamed Acharki:  “Het faciliteren van het meedoen van mensen in en aan de samenleving, dat is waar wij van zijn. Daar zetten we ons actief voor in. Eerdere metingen door PSO Nederland hebben de organisatie gestimuleerd om daar weer een extra stap in te zetten. Dat onze inzet nu heeft geleid tot de hoogst haalbare trede op de PSO ladder, bevestigt dat wij op de goede weg zijn. Daar zijn wij oprecht trots op.”

Cateringmedewerkster Aster Asmerom is een van de mensen die maakt dat Zayaz haar PSO certificering heeft gehaald. Ze verwent haar collega’s nu ruim een jaar met haar heerlijke gerechten. Aster: “Dat ik hier zelf mag koken, vind ik ontzettend fijn. Ik krijg hier alle ruimte voor mijn passie. Het maakt me gelukkig dat collega’s mijn gerechten waarderen.” Het verhaal van Aster lees je hier.

Deel dit bericht:  
5 march 2018