Dros Schoonmaakdiensten BV gecertificeerd op Trede 3 op het PSO-keurmerk

Dros Schoonmaakdiensten BV gecertificeerd op Trede 3 op het PSO-keurmerk

Per 1 november 2017 is Dros Schoonmaakdiensten BV gecertificeerd op Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Dros schoonmaakdiensten is een professionele organisatie waar betrokken vakmensen ervoor zorgen dat de opdrachtgever te allen tijde centraal staat. Zij dragen bij aan een prettige en schone werk- en woonomgeving en bieden alle medewerkers een kans om zich te ontwikkelen op de arbeidsmarkt. Hun manier van handelen is gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen en het opbouwen van duurzame relaties.

Ronald Dros, directeur Dros Schoonmaakdiensten: “Sociaal ondernemen moet uit je hart komen. Dat geldt voor de hele organisatie. Pas dan wordt sociaal ondernemen gedragen en ontstaat optimale integratie tussen reguliere medewerkers en hun collega’s met een SW-indicatie. Dat is de beste basis voor mensen met een voormalige achterstand op de arbeidsmarkt om duurzaam werk te vinden en daarin gewaardeerd te worden.”

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Deel dit bericht:  
12 march 2018