Gebr. van Venrooij B.V. bekroond met Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Gebr. van Venrooij B.V. bekroond met Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Gebr. van Venrooij b.v. is een middelgrote Infrabouwer gevestigd te Weurt. Zij zijn vanaf 1961 een competente aanbieder van ondergrondse- en bovengrondse infra en houden zich bezig met het ontwerp, de aanleg en onderhoud van infrastructurele werken.

Gebr. van Venrooij werkt op basis van het economische principe. Hun strategie is gericht op kwaliteit, toegevoegde waarde en gecontroleerde groei. Hun streven naar een succesvolle onderneming komt tot uitdrukking in het blijvend investeren in kwaliteit en het vinden van evenwicht tussen de belangen van hun opdrachtgevers, medewerkers, onderaannemers, leveranciers en onze hedendaagse samenleving.

Op 1 mei jl. heeft Gebr. van Venrooij het PSO-certificaat Trede 3 behaald. Zij gingen altijd al op een sociale manier met hun personeel om, maar met het PSO-keurmerk kunnen zij dit nu ook zwart op wit aan anderen laten zien.

Wat is de PSO?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)  van TNO  bestaat uit twee componenten: Een vrij toegankelijk meetinstrument dat objectief bepaalt in welke mate een organisatie socialer onderneemt. En een, na certificeringsproces, uit te geven keurmerk. De PSO is wetenschappelijk onderbouwd en uitgegroeid tot landelijk erkende norm voor inclusief ondernemerschap en inclusieve werkgevers. De PSO wordt jaarlijks doorontwikkeld o.b.v. nieuwste wetenschappelijke inzichten. Groeien op de PSO-prestatieladder is mogelijk door (directe) werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en (indirect) door aantoonbaar socialer in te kopen. Door in te kopen bij andere PSO-gecertificeerde organisaties groeit een organisatie ook op de PSO-prestatieladder. Daardoor vragen steeds meer organisaties en gemeenten de PSO uit richting hun eigen ketenpartners zoals leveranciers en opdrachtnemers. De acceptatie van de PSO bij Social return bij overheidsopdrachten groeit snel. De PSO wordt door meer dan een kwart van de Nederlandse gemeenten toegepast in het kader van Social return.

Deel dit bericht:  
2 may 2018

Direct naar: