Wethouder Braamhaar reikt PSO-certificaat uit aan Grootgroener B.V.

Wethouder Braamhaar reikt PSO-certificaat uit aan Grootgroener B.V.

Wethouder Eric Braamhaar heeft maandag 11 juni een PSO-certificaat (Prestatieladder Socialer Ondernemen) uitgereikt aan André Trip, eigenaar van groenbedrijf Grootgroener uit Almelo. De gemeente Wierden is blij dat haar samenwerkingspartner op het gebied van re-integratie op de arbeidsmarkt nu ook voorop loopt op het gebied van sociaal ondernemen.

De gemeente Wierden, de Twente personeelsdiensten en Grootgroener werken samen om er voor te zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer volledig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Zo krijgen inwoners van de gemeente Wierden bijvoorbeeld de kans om vanuit een bijstandsuitkering weer aan het werk te gaan. "Zij bieden mensen een weg naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Een voorbeeldbedrijf voor andere ondernemers", aldus wethouder Braamhaar.

Grootgroener heeft nu, net als de gemeente Wierden, de hoogste trede op de PSO-ladder bereikt en toont daarmee aan op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in de samenleving. Dat samenwerkingspartner Grootgroener het PSO-certificaat ontvangt, onderstreept de doelstelling van de gemeente om andere bedrijven te stimuleren te investeren in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Deel dit bericht:  
12 june 2018