De VLS Groep presteert bovengemiddeld in het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

De VLS Groep presteert bovengemiddeld in het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

De VLS Groep, met bedrijfsonderdelen VLS Schoonmaak, VLS Multiservice en VLS Food Cleaning heeft naast de bestaande ISO keurmerken 9001 (Kwaliteit), 14001 (Milieu), 18001 (OHSAS) en VCA nu ook trede 2 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent een onafhankelijke erkenning voor de inspanningen om binnen haar eigen organisatie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen en dit richting opdrachtnemers te stimuleren.

Het verschil tussen sociaal zijn en sociaal doen

Dennie van Leeuwen, Algemeen Directeur van de VLS Groep: “De PSO certificering is een bewijs dat VLS sociaal maatschappelijk ondernemen structureel heeft ingebed in haar bedrijfsvoering en een logisch gevolg blijkt van de MVO-filosofie die al jarenlang onderdeel is van onze bedrijfscultuur. Ons bedrijf zit momenteel in trede 2 van de PSO Ladder. Daarmee hebben wij aangetoond dat inclusief werkgeverschap in ons DNA is opgenomen. De PSO is het verschil tussen sociaal doen en sociaal zijn. Dit keurmerk geeft een mooie erkenning voor al onze collega’s die zich daar hard voor maken, en om dat te blijven doen! Want dit keurmerk is zeker geen eindpunt.”

Keurmerk voor de sociale onderneming

VLS maakt met deze certificering van PSO de mate van sociaal ondernemen objectief meetbaar en zichtbaar. De PSO is dé landelijke norm voor sociaal ondernemen. Er zijn vier prestatieniveaus: de aspirantstatus, trede 1, trede 2 en trede 3. De aspirant-status geeft aan dat een organisatie is gestart met sociaal ondernemen. De eerste twee treden krijgt een organisatie als die – vergeleken met organisaties in dezelfde grootteklasse – meer dan gemiddeld tot ruim bovengemiddeld presteert. Trede 3 betekent dat een organisatie koploper is in haar grootteklasse. Het gaat niet alleen om het aantal aan het werk geholpen mensen. De PSO stelt ook kwalitatieve eisen, zoals passend werk, integratie, goede begeleiding en stimuleren van ontwikkeling.

Over VLS

VLS Groep De VLS Groep is met haar 40 jarig bestaan regionaal georiënteerd met een landelijke dekking. VLS Schoonmaak heeft zich gespecialiseerd in regulier schoonmaakonderhoud voor kantoren, zorginstellingen en overige instanties. VLS Multiservice richt zich voornamelijk op de specialistische reiniging van o.a. trappenhuizen en kantoorpanden maar ook op de levering van specialisten voor de reiniging van bv. voetbalstadions en evenementenhallen. VLS Food Cleaning is actief in het reinigen en desinfecteren in de voedingsmiddelenindustrie.

Deel dit bericht:  
2 august 2018