Mooi nieuws: SNEW behaalt Trede 3 & 30+ (ABW)- erkenning op de Prestatieladder Socialer Ondernemen!

Mooi nieuws: SNEW behaalt Trede 3 & 30+ (ABW)- erkenning op de Prestatieladder Socialer Ondernemen!

Onlangs heeft SNEW (No Time To Waste B.V.) een Trede 3 en 30+ (ABW = aanbestedingswet)-erkenning behaalt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn ze ontzettend trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door TÜV Rheinland blijkt dat SNEW op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert SNEW op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. Dit maakt ons naast koploper op het gebied van circulaire economie ook koploper als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie.

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare (arbeidsmarkt)positie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doet SNEW niet alleen door in haar eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door haar leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Ze kiezen er bewust voor om producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd.

Sociale innovatie met een dubbele impact: You SNEW

SNEW over sociale innovatie

SNEW geeft niet alleen een tweede leven aan Telecom- en IT-producten maar biedt ook tweede kansen aan medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Anno 2018 hebben we een omvang van 26 medewerkers, waarvan meer dan de helft een afstand tot de arbeidsmarkt heeft (gehad). Mensen met een fysieke, psychische of sociale beperking worden intern door één van onze vijf jobcoaches begeleid om het beste uit zichzelf te halen, zodat zij zelfstandig kunnen participeren in de samenleving. Door middel van juiste begeleiding op de best passende functie werkt iedereen bij SNEW met passie en plezier.

Elke dag zijn we bezig om ervoor te zorgen dat onze collega’s goed, gezond en met plezier naar hun werk gaan en zo ook aan het eind van de dag weer naar huis gaan. Zo worden talenten optimaal benut onder andere met behulp van frequente motivatie- en coachingsgesprekken. Door met de collega’s het gesprek aan te gaan, verbinden we de persoonlijke doelstellingen met de bedrijfsdoelstellingen. Daar worden werkgever en werknemer samen beter van. Door onze inclusieve manier van werken is onze groei naar socialer ondernemerschap erkent met een PSO-certificering.

Deel dit bericht:  
6 september 2018