Het Groenbedrijf nog steeds leidend in sociaal ondernemerschap en behoudt Trede 3 certificaat

Het Groenbedrijf nog steeds leidend in sociaal ondernemerschap en behoudt Trede 3 certificaat

Op het gebied van sociaal ondernemen heeft het Groenbedrijf uit Deventer zijn status als koploper recentelijk herbevestigd. Voor de derde keer op rij zijn zij beloond met een Trede 3 certificaat op de PSO-Prestatieladder, en behouden zij het PSO-Keurmerk.

Directeur Jan Jette Donker vertelt over het bedrijf: ''Het Groenbedrijf verzorgt in opdracht van gemeente Deventer al het openbaar groen van deze gemeente. Het Groenbedrijf werkt in Deventer en ruime omgeving aan het aanleggen en onderhouden van allerlei soorten groen.''

Invulling van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd. Het Groenbedrijf geeft hier op zijn eigen manier invulling aan, waarover directeur Jan Jette Donker het volgende vertelt:

''Het Groenbedrijf heeft oog en hart voor haar medewerkers en is, zonder uitzondering, dagelijks op zoek naar ieders talenten. Wij hebben prachtige werkplekken voor mensen die hun talenten willen inzetten om een sociaal en maatschappelijke bijdrage te leveren in Deventer en ver daarbuiten. Met goede begeleiding en veel enthousiasme verrichten zij veel verschillende werkzaamheden, zoals maaien, schoffelen en snoeien''.

Aantal PSO-gecertificeerde organisaties groeit snel

Het Groenbedrijf is niet de enige die hieraan meedoet. PSO wordt sinds 2012 in toenemende mate toegepast door gemeenten en andere publieke opdrachtgevers als instrument waarmee de invulling van de Social Return verplichting (gedeeltelijk) kan worden aangetoond. M.a.w. een PSO-gecertificeerde organisatie met een bepaalde Trede kan over het algemeen, de volledige of een deel van, de Social Return verplichting invullen. Deze invulling kan uiteraard afwijken per specifieke opdracht of beleidskader.

De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie  (PSO in twee minuten).

Deel dit bericht:  
2 november 2018