Kusters Facilities B.V. verbetert positie op de PSO-Prestatieladder

Kusters Facilities B.V. verbetert positie op de PSO-Prestatieladder

De facilitaire dienstverlener Kusters Facilities B.V. heeft zichzelf overtroffen en Trede 3 behaald van het PSO-keurmerk. Daarmee laten zij een stijgende lijn zien op het gebied van werkgelegenheid bieden aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

Zelf zeggen zij er het volgende over: ''Voor Kusters Bedrijven is het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt belangrijk omdat onze relaties dat op prijs stellen. Reden voor ons om ook PSO-gecertificeerd te zijn zodat we ons kunnen onderscheiden van andere ondernemingen. Voor aanbestedingen van gemeenten en overheid zijn we met een PSO-certificering een belangrijke stap voor op de concurrentie. Omdat we al Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is PSO de stempel die daar op drukt en daarmee motiveer je ook je vaste medewerkers om samenwerken te bevorderen en dat werkt bij Kusters zeker succesvol.''

Sociaal ondernemen de nieuwe norm

Sociaal ondernemen is in toenemende mate gemeengoed geworden in ondernemend Nederland. Met de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) kunnen bedrijven laten zien wat hun bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarkt-positie. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return.

Groeien op de PSO door socialer in te kopen

Naast zelf plekken aanbieden voor medewerkers uit de doelgroep, stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties socialer ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe. Klik hier voor diverse formats van brieven die uw organisatie kunnen helpen om te groeien op de PSO-prestatieladder.

Deel dit bericht:  
27 november 2018