Ortessa B.V. biedt werkgelegenheid aan mensen met een kwetsbare arbeidspositie

Ortessa B.V. biedt werkgelegenheid aan mensen met een kwetsbare arbeidspositie

Afgelopen 7 november is familiebedrijf Ortessa B.V. beloond met een Trede 2 certificaat op de PSO-Prestatieladder. Dat betekent dat zij ruim bovengemiddeld presteren als het gaat om werkgelegenheid bieden voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie.

Ortessa B.V.

Het bedrijf, onder meer bekend van Van Kaathoven Nederland, omschrijft zichzelf als volgt:                                  

''Een familiebedrijf van afvalspecialisten met een andere kijk op de branche. Waar anderen afval zien, ziet Ortessa mogelijkheden. Ortessa draagt bij aan nieuwe manieren, verrassende innovaties en frisse concepten om anders met het grondstoffenvraagstuk om te gaan. De winst die vandaag geboekt wordt, zorgt voor een onmisbare voorsprong op weg naar een schonere toekomst.''

Sociaal ondernemerschap

Naast het gebied van milieutechnische innovaties is Ortessa B.V. dus ook actief op het gebied van sociaal ondernemen. Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd.

Hét landelijke meetinstrument voor sociaal ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie (PSO in twee minuten).

Deel dit bericht:  
3 december 2018