Van de Kreeke bereikt Trede 2 op de PSO-Prestatieladder

Van de Kreeke bereikt Trede 2 op de PSO-Prestatieladder

In de maand oktober 2018 heeft Van de Kreeke Beheer B.V. Trede 2 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Van de Kreeke bedrijven en de Habenu-Van de Kreeke bedrijven bundelen samen al meer dan 140 jaar ervaring om haar klanten integrale bouwkundige en infrastructurele oplossingen te bieden. Nu worden zij ook beloond voor hun toewijding aan het sociaal ondernemerschap.

In een reactie op het behalen van het PSO-keurmerk zeggen zij het volgende: ''Uiteraard zijn we trots op het behalen van dit certificaat maar we zullen verder blijven werken aan onze maatschappelijke betrokkenheid in de regio. Met veel plezier gaan we de komende tijd met meerdere partners werken aan een ‘sociale’ bouwonderneming.''

Groeiende aandacht voor sociaal ondernemen

Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd.

De landelijke norm voor sociaal ondernemen

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie (PSO in twee minuten).  

Deel dit bericht:  
6 december 2018