Sociaal ondernemen is denken in mogelijkheden

Sociaal ondernemen is denken in mogelijkheden

Autismepunt is een kleine zorgaanbieder in de regio Eindhoven, volledig gespecialiseerd in autisme en het gehele pakket van begeleiding, re-integratie, jobcoaching, begeleid wonen, diagnostiek en behandeling in huis heeft.

De organisatie heeft voldaan aan alle eisen voor het behalen van het Trede 3 certificaat. Het bereiken van Trede 3 op de PSO-Prestatieladder betekent een erkenning dat Autismepunt koploper is op het gebied van werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Anita Willemsen, directrice van Autismepunt: ''Voor Autismepunt is een sociaal bedrijf een omgeving waar rekening wordt gehouden met iedereen, ongeacht je afstand tot de arbeidsmarkt. Dat bij ons juist veel mensen met autisme werken is voor ons dan ook een vanzelfsprekendheid. Wij werken vanuit de visie dat iedereen mee kan en mag doen en dat dit zowel je bedrijf als de samenleving mooier maakt. Als je als zorgbedrijf al mensen uitsluit, wat kun je dan nog van andere bedrijven vragen?''

 ''Het goede voorbeeld geven is ook alles behalve een opgave. Zorg voor mensen is sowieso onze core business en dat kan op vele manieren. Sociaal van binnenuit is voor ons dan ook niet meer dan vanzelfsprekend. We zouden niet anders willen en kunnen. We halen voldoening uit onze sociale visie op wat arbeid is en op de talloze manieren waarop iemand kan deelnemen aan het arbeidsproces. Sociaal ondernemen is zoveel meer dan eisen aanpassen. Het is veel meer een open mind, het bewust zoeken naar sterke kanten, denken in mogelijkheden, positief denken. Je richten op datgene wat onze samenleving prettiger, leuker, meer ontspannen maakt. Veel moois om voor te gaan dus.''

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan onze interessante animatie die de PSO in twee minuten uitlegt

Deel dit bericht:  
14 february 2019

Direct naar: