A. Jansen B.V.: ''Ieder mens heeft talent!''

A. Jansen B.V.: ''Ieder mens heeft talent!''

Het familiebedrijf A. Jansen B.V. heeft recentelijk opnieuw de Trede 2 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De audit, uitgevoerd door een onafhankelijke certificerende instelling, heeft het bouwbedrijf uit Son met grote overtuiging weten te doorstaan. Met de Trede 2 wordt aangetoond dat zij ruim bovengemiddeld presteren als het gaat om het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een kwetsbare arbeidspositie.

“Daar zijn we ongelooflijk trots op!” vertelt Willem van den Berg, algemeen directeur van A. Jansen BV. “We vinden het belangrijk dat we mensen, die om wat voor reden dan ook buitenspel zijn komen te staan, nieuw perspectief bieden. Dat is voor ons sociaal ondernemen. Want ieder mens heeft talent en wij kunnen ervoor zorgen dat die talenten binnen ons bedrijf worden ontdekt en ontwikkeld. Het is mooi om te zien dat de duurzame werkplekken worden ingevuld door medewerkers die ontzettend gemotiveerd zijn. Ze zijn een waardevolle aanvulling van ons bedrijf. Door goed samen te werken en hen op een juiste manier te coachen dragen we ons steentje hier aan bij. Durf te investeren, want dat loont!''

A. Jansen B.V.

A. Jansen B.V. (Son, ruim 350 medewerkers, opgericht 1971) biedt als toeleverancier voor de bouwsector concrete oplossingen op het gebied van sloop- en saneringswerken, recycling, beton(waren), transport & verhuur en grond- en infrawerkzaamheden. Vanuit verschillende vestigingen in Nederland en Duitsland is A. Jansen B.V. actief in Europa. Momenteel verwerkt A Jansen meer dan 1,2 miljoen ton aan inerte minerale (puin)afvalstromen per jaar. Daarvan wordt 95 procent hergebruikt of gerecycled tot hoogwaardige, gecertificeerde (bouw)grondstoffen. Dit maak A. Jansen B.V. één van de voorlopers in de bouwsector op het gebied van circulair ondernemen. 

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Hoe sociaal onderneemt uw organisatie?

Wilt u ook in aanmerking komen voor het PSO-certificaat en -keurmerk? Op www.mijnpso.nl inventariseert u vrijblijvend waar u staat op de PSO-Prestatieladder. Afhankelijk van de uitkomst vraagt u een Aspirant-status of Trede-certificaat aan. De Aspirant-status ontvangt u als uw organisatie aantoonbaar start met sociaal ondernemen en de doelstelling heeft om binnen twee jaar te groeien richting een Trede-status op de PSO-Prestatieladder. Voor een Trede-certificaat komt u in aanmerking als uw organisatie méér dan gemiddeld scoort.

Deel dit bericht:  
26 march 2019