Intermontage: “Als familiebedrijf zit sociaal ondernemen in ons DNA”

Intermontage: “Als familiebedrijf zit sociaal ondernemen in ons DNA”

Interieurbedrijf Intermontage is een familiebedrijf dat zich al meer dan 40 jaar richt op het realiseren van complete interieurs. Recentelijk hebben zij Trede 1 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) bereikt, waarmee zij aantonen bovengemiddeld sociaal te ondernemen vergeleken met organisaties van dezelfde omvang. De PSO legt organisaties langs de meetlat, en maakt de mate van inclusief werkgeverschap aantoonbaar.

Jacquelien Karssies, P&O adviseur, vertelt over de organisatie: ''Wij produceren en monteren systeemwanden, maatwerk interieur en plafonds. Als familiebedrijf zit sociaal ondernemen in ons DNA. Wij creëren al sinds de jaren ’80 werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.''

Voorbeeld van medewerker uit de PSO-doelgroep

''Onlangs was doelgroep medewerker Karel 33 jaar in dienst. Hij is een vaste kracht binnen de familie van Intermontage. Naast orderpicking ondersteunt hij bij het laden en lossen van de bussen van de monteurs en stelt hij profielen samen voor onze diverse projecten in binnen- en buitenland. Karel heeft een vaste buddy die hem begeleidt'', aldus Jacquelien. 

Het belang van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd.

Jacquelien Karssies: ''PSO is expliciet gericht op de arbeidsparticipatie binnen onze MVO-pijler “People”: het bieden en vergroten van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen wij niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen ervoor diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties.''

Meer informatie over de PSO?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan ook onze interessante animatie op YouTube, die de PSO in twee minuten uitlegt, of inventariseer gratis en vrijblijvend op www.mijnpso.nl waar uw organisatie staat op de PSO-prestatieladder.

Deel dit bericht:  
4 june 2019